Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Wandeling ‘Het landschap lezen’ | Uit het leven van een vlinder

zondag 02 oktober 2022 11.00 - 13.00 uur - Op ’t Rentelen - Oranjeplein 9, 6241 EN Bunde

In de nazomer van 2022 organiseert Stichting The Butterfly House in samenwerking met het museum drie workshops in hun veld ‘Op ’t Rentelen’. De workshops bestaan uit doe-workshops waarbij oude en nieuwe beheertechnieken worden overgedragen en een wandeling waarbij samen landschap gelezen wordt. Deelnemen aan de workshops is gratis door een genereuze bijdrage van Stichting Duurzaam Meerssen en Very Contemporary.

Tijdens een wandeling rondom het veld ‘Op ’t Rentelen’ nemen Stefan en Sandra je mee in het landschap. Het landschap vertelt ons heel veel over een omgeving, hoe is het in het verleden gebruikt, wat kunnen we in de toekomst verwachten en hoe kunnen we er voor zorgen dat het zijn kwaliteit blijft behouden.

Het landschap is overal, in de bebouwde omgeving, in de natuur en ook in het landelijke gebied. Landschapselementen zijn soms niet meteen herkenbaar en hun betekenis voor de diverse planten en diersoorten is niet altijd evident voor de meeste mensen. Ook de betekenissen en waarde die wij mensen toekennen aan het landschap zijn door de loop der tijd veranderd. In een wandeling van ongeveer 2/2,5 uur zullen we meer vertellen over diverse landschappen en landschapselementen in de omgeving van Bunde / Kasen. Startpunt is het station in Bunde en tijdens een korte stop in het veld wordt er koffie en vlaai geserveerd. De wandeling vereist een goede conditie, goed schoeisel en veel enthousiasme voor het landschap.

Maximaal aantal deelnemers voor de workshop; 15 personen.

Aanmelden
De activiteiten worden georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Uit het leven van een vlinder’, te zien tot 30 oktober in Museum Hedendaagse Kunst de Domijnen. Meld je aan voor deze activiteit door een e-mail te sturen naar: sandra@thebutterflyhouse.nl

Meer activiteiten?
17 september ‘Zeiscursus’
24 september ‘Workshop broeihoop maken’
Bekijk alle activiteiten in onze museale agenda.


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...