Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Schilderwedstrijd So You Think You Can Paint

zondag 27 september 2020 11.00 uur - Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

So You Think You Can Paint!

Doe mee met de schilderwedstrijd So You Think You Can Paint! Het formaat is vrij, alles mag. Van subtiele penseelstreken tot grootse verfgebaren en spraypaint. Van schilderen, fotografie, collage tot Photoshop.

Aanleiding voor deze schilderwedstrijd is de overzichtstentoonstelling van het Bulgaarse schildertalent Dimitar Genchev, in Schoonheid & verval in Museum De Domijnen Hedendaagse Kunst in Sittard, van 27 sep t/m 29 nov 2020.

Schilderen is net toveren!
Voor Dimitar Genchev is het de uitdaging om de 3D-wereld op stukje doek te vangen. ‘Als je lang naar dingen kijkt, ga je ervan houden,’ zegt Dimitar Genchev. Schilderen begint met goed kijken. Genchev toont de schoonheid van rommelige interieurs, baders aan de Zwarte Zee en onttakelde fabrieken in post-communistisch Bulgarije. Hij schildert het licht op een fluweelzachte huid, geglazuurde keramiek, roestig ijzer of afbladderende muren. Genchev wil de traditie van de schilderkunst vernieuwen. Hij schildert de wereld om hem heen, maar kopieert haar niet zonder meer. Hij combineert realisme met abstracte verfexperimenten. Hij werkt in lagen, dekt delen af, combineert diverse verfsoorten, gebruikt spraypaint of schuurt delen weg. Genchev werkt naar de waarneming, en
gebruikt een projector. Soms verweeft hij beelden van de echte wereld met beelden van internet tot een ‘augmented reality.’

Breng een bezoek aan de tentoonstelling en geef je op voor de wedstrijd. Laat je inspireren door de powerpointlezing van curator Anne Berk, met aansluitend de filmvertoning van Dimitar Genchev.

Meld je aan via: serviceloket@dedomijnen.nl. Lever je werk in op donderdag 12 november tussen 11.00 en 17.00 uur bij de balie van het museum. De resultaten worden tentoongesteld van 16 t/m 29 november. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 29 november.

Schoonheid & verval
zo 27 sep t/m zo 29 nov 2020
Museum De Domijnen Hedendaagse Kunst,
Ligne 5, 6131 MT Sittard.
Open dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur

Ter inspiratie
Powerpointlezing van curator Anne Berk en een filmvertoning over Dimitar Genchev.
Zaterdag 26 september, 11.30 – 12.30, 13.00 – 14.00 en 14.40 – 16.00 uur.
Exclusief voor deelnemers wedstrijd, bij voldoende aanmelding.

Overige data powerpointlezingen
Zaterdag en zondag 3, 4, 24 en 25 oktober.

Tijden
11.30 – 12.30 uur, 13.00 – 14.00 uur en 15.30 – 16.30 uur.

Aanmelden
Aanmelden via museum.hk@dedomijnen.nl
(mits er voldoende aanmeldingen zijn)

 


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...