Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Slow Art Tour

zondag 26 maart 2023 11.15 - 12.15 uur - Museum De Domijnen, Ligne 5 Sittard

Ontdek het plezier van het kijken naar kunst

Waarom langzaam?

Als je langzaam naar een kunstwerk kijkt, ontdek je meer. Op deze manier kun je zonder deskundige (of expertise), kunst zien en ervaren. Wat een ontdekking! Het ontsluit passie en creativiteit en helpt om meer kunstliefhebbers te creëren.

Deze Slow Art Tour op de laatste zondag van de maand duurt van 11.15-12.15 uur. Deze heeft een speciaal tarief van EUR 7,00 per persoon exclusief reguliere entree. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

Meld je snel aan via nicole.geilen@dedomijnen.nl onder vermelding van Slow Art Tour 26 maart.

Bekijk en bespreek samen een aantal kunstwerken (maximaal 3 kunstwerken, elk gedurende ongeveer 15 minuten). De gespreksleider stelt vragen, koppelt terug wat er gezegd is, en vraagt door. Er is nooit een fout antwoord, want de basisvraag is ‘wat zie je’. Wat je ziet in een kunstwerk kan sterk verschillen met wat een ander ziet. Zo heeft eenieder zijn eigen kennis en ervaringen en een ander referentiekader. Het horen van andermans visie kan ervoor zorgen dat je je eigen idee bijstelt. Of je bouwt al kijkend voort op wat een andere deelnemer zei. Samen haal je veel meer uit een werk dan je alleen had kunnen doen.  Het doel van deze tour is dat je je concentreert op kunst en het plezier ontdekt van het kijken naar kunst.

Extra info:

De methode die de gespreksleider hanteert, is gebaseerd op Visual Thinking Strategies, een methode die ontwikkeld is vanuit het Museum of Modern Art in New York. Daar bleek dat bezoekers weinig van een rondleiding onthouden als de aangeboden informatie onvoldoende aansluit bij hun belevingswereld. Zelfs wanneer ze het tijdens de rondleiding heel interessant vonden. Het vertrekpunt bij deze methode is daarom de inbreng van de bezoeker, niet de kennis van de gespreksleider. Iedereen, ongeacht opleiding en culturele achtergrond kan eraan deelnemen, er is geen achtergrondkennis vereist.

Door te benoemen wat je ziet, ga je scherper kijken. Door het vernemen van verschillende visies, verbreed je je blik. Samen kijken leidt tot meer zien!


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...