Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Scherven Safari

zaterdag 11 juli 2020 11.00 uur t/m zondag 30 augustus 2020 17:00 uur - Erfgoedcentrum De Domijnen
Scherven Safari Erfgoedcentrum De Domijnen

Op Scherven Safari tijdens de Zomervakantie

Op een aantal bijzondere plekken in en rondom het centrum van Sittard liggen scherven verborgen. Zijn ze oud? Zeldzaam? Horen ze misschien zelfs in een vitrine in het museum? Tijdens de zomervakantie kan De Domijnen de hulp van jonge speurders goed gebruiken. Heb jij zin om met een schep en een step scherven te zoeken in Sittard? Kom dan tijdens je grote vakantie naar Erfgoedcentrum De Domijnen en ga op ‘Scherven Safari’.

De Safari begint en eindigt in de tentoonstelling ‘Scherven brengen geluk’. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van bijna 10.000 Romeinse scherven die door archeologen zijn opgegraven in Sittard en door de Werkgroep archeologie Sittard zijn genummerd, gesorteerd en aan elkaar zijn gepuzzeld. Weet jij hoe je oude scherven kunt herkennen, ga dan samen met je familie op pad om ze te zoeken. Je krijgt een routebeschrijving mee, een schep én een step (of je neemt je eigen step mee). Je rijdt of loopt onder andere over delen van de oude stadswal, door geheime tuinen en langs Fort Sanderbout. Op een aantal locaties ga je op zoek naar scherven die je samen met de informatie die je onderweg ontdekt, mee terug neemt naar het museum. Alle scherven gevonden? Kom dan terug naar het Erfgoedcentrum om te kijken of scherven inderdaad geluk brengen.

Praktische informatie
Voor wie: voor kinderen van circa 7 t/m 10 jaar
Wanneer: 11 jul t/m 30 aug (woensdag. zaterdag en zondag, van 11.00 tot 17.00 uur – laatste vertrek Safari 15:00 uur)
Waar: Erfgoedcentrum De Domijnen, Kapittelstraat 6, Sittard
Duur: circa 2 uur (kort bezoek tentoonstelling, Scherven Safari, kinderworkshop archeologie)
Kosten: gratis bij een bezoek aan het Erfgoedcentrum (€ 6,50 voor 18+/ Museumkaart geldig)

Reserveren is gewenst, stuur een e-mail naar erfgoedcentrum@dedomijnen.nl en meld je aan. Bij aanmelden graag naam/namen en leeftijd(en) van kind(eren) vermelden. Bij gebruik van steppen van De Domijnen wordt bij het uitlenen een overeenkomst opgemaakt en ondertekend. Worden eigen steppen gebruikt, geef dit ook graag aan bij de reservering.

Doe mee en win!
Vraag je papa, mama, opa of oma om een leuke foto van je te maken tijdens de speurtocht, hier kun je namelijk een super toffe prijs mee winnen en het is tevens een leuke herinnering! Post de foto op Facebook en tag @Erfgoedcentrum De Domijnen en degene met de leukste foto wint! (Winnaar krijgt bericht op 31 augustus.)

 


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...