Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Rondleiding De Salon

vrijdag 28 december 2018 11.00 - 12.00 uur - Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen Ligne
Joep Vossebeld

Curator Joep Vossebeld leidt je rond

Op vrijdag 28 december om 11.00 uur leidt curator Joep Vossebeld je rond door de expositie Sittard, wat verbeeld jij je? van De Salon Sittard-Geleen.

Hij leidt je rond langs alle kunstwerken, vertelt over de deelnemende kunstenaars en geeft uitleg over het jaarthema van De Salon.

Curator Joep Vossebeld: “Ter gelegenheid van het 775-jarige jubileum van Sittard selecteerde ik een elftal kunstenaars om werk te maken dat stad en inwoners in een nieuw daglicht stelt. Soms is de link met het lokale direct en helder, maar vaker gidsen de werken ons vanuit Sittard naar plekken en tijden ver buiten ons bereik: het oppervlak van de zon, de versteende wouden van het carboon en de visioenen van een gelovige non op de hoogvlaktes van Peru. Een tentoonstelling als verzameling van observaties, opgravingen en toekomstdromen, die hun bron hebben in alles wat de kunstenaars als kenmerkend voor Sittard ervoeren. Waarin grote gebaren en kleine details de bezoekers hopelijk zullen verrassen, verbazen, inspireren of troosten.” 

Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreeticket voor het museum Hedendaagse Kunst De Domijnen.


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...