Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Presentatie stripboek ‘Bevrijd’

maandag 02 maart 2020 17.00 - 21.00 uur - Erfgoedcentrum De Domijnen

Naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding hebben vijf Limburgse cartoonisten de handen ineen geslagen om zeven unieke verhalen over de oorlog in Limburg te vertellen.

“Met het boek ‘Bevrijd’ willen we de onbekende verhalen over de oorlog laten zien”, zegt Jean Gouders, een van de cartoonisten. Samen met Marco Jeurissen, Gady Mirtenbaum, Berend Vonk en Toon Hezemans is hij verantwoordelijk voor de verhalen.

De verhalen gaan over de grafdelvers van Margraten, waar vaak zwarte Amerikanen voor werden ingezet. Maar ook verhalen over de oorlog in Leudal en de Selfkant, Joodse onderduikers in Velden en de eerste oorlogsdode van Kerkrade. Verhalen met verschillende verteltechnieken, in diverse stijlen, realistisch en gestileerd, in kleur en zwart-wit, tragisch en ironisch. Ze vormen een mooie aanvulling op alle verhalen over 75 jaar bevrijding.

Presentatie stripboek BEVRIJD vindt plaats op maandag 2 maart om 17 uur in de Erfgoedzaal in het Erfgoedcentrum De Domijnen, Kapittelstraat 6 te Sittard.

Ontvangst pakweg 16.45 met kop koffie, om 17 uur welkom (Liesbeth Mantel, afdelingshoofd De Domijnen) dan korte presentatie van stadsarchivaris Peer Boselie, daarna woordje van vertegenwoordiger van de schrijvers/tekenaars van het stripboek, waarna aanbieding aan burgemeester Corsten van de Gemeinde Selfkant. Tenslotte een dankwoordje van burgemeester Corsten en even napraten.

De presentatie is gratis en open voor vrije inloop.


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...