Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Nationale Archeologiedagen: Fietstocht tijdens Maand van de Geschiedenis

zondag 15 oktober 2017 10.30 uur - Museum Historie en Archeologie, Kapittelstraat 6, Sittard

Fietstocht Bandkeramiek in de Westelijke Mijnstreek

Een van de programmaonderdelen van de nationale archeologiedagen wordt georganiseerd vanuit Museum Historie en Archeologie de Domijnen. Een fietstocht langs vindplaatsen, monumenten en musea van de Lineaire Bandkeramiek in Sittard, Geleen en Beek.

We fietsen ongeveer de helft van de fietsroute Bandkeramiek in de Westelijke Mijnstreek en bezoeken de vindplaatsen van de Lineaire Bandkeramiek. Op verschillende plaatsen wordt gestopt en uitleg gegeven over het landschap, de vindplaatsen en de vondsten van de eerste boeren in deze streek.

Hoewel een deel van de vindplaatsen nu in de bebouwing liggen, is het heel goed mogelijk de verbinding te leggen met het onderliggende landschap en de plaats van de cultuur van de Bandkeramiek daarin.
Door ons te bewegen van de ene vindplaats naar de andere, ontstaat gevoel voor de samenhang van de vindplaatsen en de manier waarop er 7000 jaar geleden werd gewoond en gewerkt.
Een bijzondere ervaring!

We verzamelen vanaf 10.30 uur bij Museum Historie en Archeologie, Kapittelstraat 6, Sittard, de fietstocht begint om 11.00 uur. De verwachting is dat we rond lunchtijd bij het Heemkundemuseum in Beek zullen zijn. Daar kan op eigen kosten een lunch gebruikt worden.

Vervoer: Eigen fiets in goede staat. De route is vrij vlak, met uitzondering van een of twee wat steilere stukken.

Deelname is gratis, wel graag aanmelden voor vrijdag 13 oktober via communicatie@dedomijnen.nl


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...