Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Emmerproject

maandag 07 augustus 2017 11.00 uur t/m zondag 03 september 2017 17:00 uur

Vul een emmer met aarde uit uw tuin en doe mee aan een grote kunstinstallatie voor de tentoonstelling Ecovention Europe, die vanaf 3 september te zien is bij Museum De Domijnen Hedendaagse Kunst.

Op zondag 3 september opent de tentoonstelling Ecovention Europe in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen. Centraal in deze overzichtstentoonstelling staan Ecoventions (Ecology + Inventions): kunstzinnige, spraakmakende en innovatieve projecten die aandacht vragen voor ecologie en duurzaamheid.

Emmerproject
Éen van de projecten die onderdeel gaat uitmaken van de tentoonstelling is het zogenaamde Emmerproject (200 buckets). Dit project wordt (net als een aantal andere installaties) gerealiseerd in de buitenruimte van Sittard-Geleen, in dit geval in de Ursulinentuin in Sittard.

Het is de bedoeling dat 200 mensen uit de regio Sittard-Geleen een emmer met aarde vullen in hun tuin. Deze 200 emmers worden op 3 september in de Ursulinentuin neergezet en dan wordt vervolgens gekeken welke planten uit de aarde gaan groeien. De 200 emmers gaan dus een soort doorsnede geven van de flora in de regio.

Hoe doet u mee?
U kunt vanaf 7 augustus (gratis) een emmer ophalen bij één van onderstaande locaties.

Museum De Domijnen Hedendaagse Kunst
Bibliotheek Sittard
Bibliotheek Geleen
Bibliotheek Echt
Bibliotheek Beek
Bibliotheek Stein

Bij de emmer ontvangt u ook een formulier waarop u o.a. dient in te vullen waar u de emmer met aarde vult. De emmer kunt u (samen met het invulformulier) vervolgens op zondag 3 september inleveren tussen 11.00 en 17.00u in de Ursulinentuin. Bij inlevering van een gevulde emmer krijgt u een kortingsvoucher uitgereikt voor een entreebewijs van het museum.

Ecovention Europe
Op zondag 3 september vindt va. 13.00u ook de opening van Ecovention Europe plaats in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen. Deze opening is gratis toegankelijk en leuk te combineren met het afleveren van de emmer.


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...