Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

De Salon Lezing Arjen van Prooijen deel 3

zondag 23 januari 2022 11.00 - 12.00 uur - Museum Hedendaagse Kunst, Ligne 5, Sittard

Op zondag 23 januari om 14.00 uur geeft curator Arjen van Prooijen een lezing over Landschap in de kunst – deel 3 (onder voorbehoud).

De Lezing gaat over de geschiedenis van het landschap in de schilderkunst en wordt opgedeeld in 3 delen. Deze derde lezing focust zich op landschappen in de schilderkunst van de 20ste eeuw tot nu. De lezing wordt gevolgd door een rondleiding in het museum. Drieënveertig kunstenaars laten in de expositie Landschap 2.1 van De Salon Sittard-Geleen hun unieke en individuele kijk op landschappen zien.

De prijs van de lezing is excl. het museumentreebewijs, deze is te koop bij de museumbalie. Wil je naar alle drie de lezingen, koop dan het combiticket voor de lezingen.

Over curator Arjen van Prooijen
Ik ben geboren in Den Haag op 24 november 1960 maar woon al jaren in Maastricht. Ik ben werkzaam als docent bij de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Daar geef ik verschillende praktijkvakken en theorievakken (kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing). Als coördinator interfacultair ben ik ook werkzaam als kunsttheoriedocent bij het conservatorium afdeling Docent Muziek (DOMU). Daarnaast ben ik actief als beeldend kunstenaar en geef ik lezingen en cursussen over kunsttheoretische onderwerpen in o.a. kasteel Vaeshartelt.

Bestel je tickets hier.


Coronatoegangsbewijs
Vergeet je coronatoegangsbewijs (QR code) incl. ID kaart niet.


Entree: €8,00 (enkel ticket) - Bestel kaarten

aan het zoeken...