Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Concert Philharmonie Sittard in De Ligne

zondag 11 december 2022 14.00 - 16.00 uur - Ligne Sittard

concert ‘The Spot on the Bok’

Op zondag 11 december om 14.00 uur geeft Philharmonie Sittard een concert in de hal van De Ligne. Dé plek waar cultuur, wonen en studeren samen komt.

Met de titel ‘The spot on the Bok’ gekregen wordt verwezen naar ‘de bok’, de verhoging, vanwaar de dirigent het orkest overziet en aanstuurt. De Phiharmonie zet daarmee de dirigent centraal. Dat geldt zowel voor de huidige interim dirigent Jos Zegers, die het orkest sinds september heeft geleid, als voor de voormalige dirigente Ingeborg Stijnen. De Philharmonie neemt op 11 december ook openbaar en muzikaal afscheid van Ingeborg Stijnen. Zij dirigeerde het orkest vanaf 2009 en gooide in november 2019 met de Philharmonie nog hoge ogen tijdens het concertconcours van Zutphen. Ingeborg Stijnen staat die dag dan ook nog één keer op de bok om een van haar eerste werken bij ‘de Phil’ te dirigeren, de paso doble ‘Terico de Quintes’

Op het programma staan werken als ‘Ouverture Candide’ (Leonard Bernstein) en El Camino Real (Alfred Reed) en ‘Highlights from Chess’ (Johan de Meij), ‘O Magnum Mysterium’ (Morten Lauridsen) en de uitvoering van een Nederlandse première van ‘Nobody does it better than James Bond’, een nieuw arrangement met muzikale thema’s uit bekende James Bond films.

Kaarten voor dit concert kosten 6,50 per kaart en zijn verkrijgbaar via de website van de Philharmonie Sittard. Bij de entreeprijs is tevens een consumptie in de hal van Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen inbegrepen.


Entree: €6,50 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...