Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

All the Beauty and the Bloodshed + inleiding door conservator Guus van Engelshoven

woensdag 25 januari 2023 19.45 - 22.30 uur - Filmhuis De Domijnen

Kunst & Cinema

Deze documentaire over Nan Golding, die door regisseur Poitras niet alleen als kunstenaar en als mens, maar vooral ook als activist wordt geportretteerd won op het Filmfestival van Filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw (Beste Film).

Deze avond zal Guus van Engelshoven, Conservator Hedendaagse Kunst van Museum De Domijnen, een inleiding verzorgen.

Ticketprijs is incl. 1 consumptie *speciaal bier niet inbegrepen. (alleen koffie, thee, fris, regulier pils, huiswijn)

All the Beauty and the Bloodshed vertelt een emotioneel en veelzijdig verhaal over de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizen Four) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw. De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie. Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd. Goldin’s strijd helpt haar om haar eigen verdriet een plaats te geven. ALL All the Beauty and the Bloodshed toont een portret van een gedreven persoon. De film werd bekroond met de Gouden Leeuw (Beste Film) op het Filmfestival van Venetië. Poitras was vervolgens de hoofdgast van het International Documentaire Festival Amsterdam 2022 (IDFA). Het Stedelijk Museum Amsterdam zal vanaf eind augustus 2023 een retrospectief aan het werk van Goldin wijden.

Guus van Engelshoven (Maastricht, 1988) is conservator hedendaagse kunst bij Museum De Domijnen, waar hij samen met een team van enthousiaste, deskundige collega’s bijzondere tentoonstellingen realiseert. Hij schrijft regelmatig over kunst in tijdschrift Metropolis M en is de trotse bestuursvoorzitter van opera- en muziektheatergezelschap Het Geluid Maastricht en de band YIN YIN.

Credit foto: Anne-Linde Dejong

All the Beauty and the Bloodshed is vanaf 19 januari te zien bij Filmhuis De Domijnen, Ligne 3 in Sittard. Bestel nu je tickets hier

 


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...