Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Open Call De Salon 2023

De Salon Sittard-Geleen 2020 2021

Open Call voor de nieuwe expositie van De Salon Sittard-Geleen in samenwerking met het museum Hedendaagse Kunst De Domijnen in Sittard.

Het thema van deze nieuwe Salon is: “BODYTALK”

De expositie wordt geopend op 16 september 2023 in het museum Hedendaagse Kunst De Domijnen in Sittard en zal duren tot 26 november 2023.

Iedereen communiceert, vaak zonder het te weten, met het lichaam.

Met je lichaam kun je laten zien wie je bent, of wie je zou kunnen of willen zijn. Je kunt je lichaam aanpassen, veranderen, aankleden of beschilderen, maar je kunt het ook expressie geven door mimiek, houding, gebaar en uitstraling. We zenden allemaal voortdurend boodschappen uit met ons lichaam.

Het lichaam, in al zijn verschijningsvormen, kan onderwerp zijn voor een beeldende verwerking.

Het lichaam spreekt. “Bodytalk” is beeldtaal. In de kunst wordt al vanouds het lichaam als hoofdthema gezien.

De curatoren Arjen van Prooijen en Marjo Boesten willen benadrukken dat alle mogelijke beeldende disciplines in aanmerking komen om de tentoonstelling vorm te geven. We streven naar een afwisselende tentoonstelling met naast tweedimensionaal en driedimensionaal werk ook inzendingen in film, multimediatechniek, performance, bodypainting, tattoos en maskerades.

Voor deelname nodigen wij professionele kunstenaars uit mee te doen aan de eerste selectieronde. Je kunt je CV samen met circa 10 afbeeldingen van recent beeldend werk naar ons opsturen, inclusief een eventuele verwijzing naar je website, Facebookpagina of Instagram account.

Op grond van het ingestuurde materiaal zullen de curatoren een eerste keuze maken, eventueel gevolgd door een atelierbezoek.

Aansluitend worden de kunstenaars uitgenodigd hun plannen met betrekking tot het thema toe te lichten om zo tot een spannende nieuwe editie van De Salon Sittard-Geleen te komen. Het ruime thema en de schitterende ruimtes van het museum nodigen daar alleszins toe uit.

Aanmelden voor de eerste selectieronde vóór 1 december 2022 op het mailadres info@salonsittard-geleen.nl (Aanmelden uitsluitend digitaal).

Voor meer informatie over De Salon en voorgaande edities kijk op www.salonsittard-geleen.nl

Het bestuur van De Salon Sittard-Geleen.
Curatoren: Marjo Boesten, Arjen van Prooijen

aan het zoeken...