Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Topstukken uitgelicht permanente collectie Erfgoedcentrum De Domijnen

publicatiedatum:
dinsdag 12 mei
Topstukken uitgelicht Erfgoedcentrum De Domijnen

Bekijk hier de digitale rondleiding door de permanente collectie van museum Historie & Archeologie in Erfgoedcentrum De Domijnen.

Curator Kitty Jansen en stadsarchivaris Peer Boselie vertellen je meer over de geschiedenis en herkomst van 8 van de 24 topstukken. Zo vertelt Kitty meer over de Bandkeramische Potten die dateren uit 5000 voor Christus, over de Jupiterbeelden gevonden in de Houtstraat te Grevenbicht, de Kandelaar van Haagsittard, het Sinterklaasbeeld uit 1520-1530 en over de Lijkplanken. Peer Boselie deelt zijn kennis over Franciscus Agricola, een Joodse Kiddoesj-beker en over de (liefdes)brievenkoffer van de Sittardse Lies. Alle topstukken zijn afkomstig uit deze regio en vertellen samen het verhaal van Sittard-Geleen. Het is een verhaal van voorspoed en tegenslag, van oorlog en vrede, van leven en dood, van autochtonen en nieuwkomers, en van geloof en bijgeloof. Laat je meenemen, vanaf de steentijd tot het heden, in dit prachtige verhaal.

Deze digitale rondleiding is gemaakt als onderdeel van De Domijnen Dichtbij, cultuur digitaal dichtbij voor jou. Geniet van de digitale rondleiding en we hopen je weer te verwelkomen zodra ons Erfgoedcentrum weer geopend is.

eerdere berichten
aan het zoeken...