Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Object Love activiteiten op 24 juni

publicatiedatum:
vrijdag 8 juni
object love

Zondag 24 juni is een bezoek aan het museum Hedendaagse Kunst van De Domijnen meer dan de moeite waard. Er zijn drie speciale activiteiten die te maken hebben met de succesvolle expositie Object Love. De expositie die tot nu vele honderden wist te bekoren en volop in het nieuws staat, kent die dag een klassiek concert door Grigorii Tadtaev (viool) en Anastasia Goldberg (piano), de lezing Zooikoorts van Henk Zegers en een speciale voorstelling van de film Bewaren met nagesprek door de regisseuse en de curator. In de expositie Object Love staat de liefde van de mens voor objecten centraal.

Om 11.30 uur, als het museum eigenlijk nog dicht is, kun je genieten van een prachtig kamerconcert door studenten van het conservatorium van Maastricht: Grigorii Tadtaev op viool en Anastasia Goldberg op piano. Deze zeer getalenteerde musici spelen werken van Bach, Paganini, Ysaye, Waxman, Schubert en Tchaikovsky. Aansluitend kunnen de liefhebbers van klassieke muziek ook genieten van hedendaagse kunst want het concertticket geeft ook toegang tot de expositie Object Love.

Vervolgens is tussen 13.30-14.30 uur de lezing Zooikoorts door de Vlaamse welzijnswetenschapper Henk Zegers. Volgens hem lijden veel mensen aan wat hij zooikoorts noemt: de neiging om veel te veel spullen te hebben en veel te veel activiteiten te ondernemen. Zegers deed onderzoek onder vijfhonderd mensen die hun leven vereenvoudigden, wat velen moeilijk afgaat. Hij schreef er het boek Zooikoorts, van rommel en drukte naar rust en zin met de BASICS-therapie over.

De film Bewaren gaat zoals de titel al zegt over het bewaren van dingen, waarbij die objecten katalysator zijn voor herinneringen. De moeder van en de regisseuse Digna Sinke zijn verwoede verzamelaarsters. Dit in contrast met zogenaamde Digital Nomads, mensen die juist zo min mogelijk willen bezitten. Het stuit Sinke tegen de borst, maar ze is er ook door gefascineerd. Wie al zijn oude troep zonder pardon weggooit, voelt zich vast een vrijer mens. Maar voor veel mensen is weggooien of loslaten heel moeilijk. Na afloop van de film gaat Digna Sinke hierover in discussie met curator Anne Berk.

De prijs voor de lezing Hooikoorts is € 4,- incl. toegang tot het museum. De film Bewaren incl. nagesprek is € 8,00 en een combiticket voor lezing en film bedraagt € 10,-.

eerdere berichten
aan het zoeken...