Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Mondriaan Fonds kent subsidie toe

publicatiedatum:
donderdag 7 november

Collectieplan 2020/2021 maakt indruk op toetsingscommissie

Mondriaan Fonds kent subsidie toe aan Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

Woensdag 6 november jl. ontving Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen de honorering van de aangevraagde subsidie bij het Mondriaanfonds voor het collectieplan 2020/2021. Het plan waarin visie, collectionering, aankoopbeleid, ontsluiting en bruiklenen helder wordt beschreven, was aanleiding voor de toetsingscommissie om een subsidie van € 100.000,- te verlenen. De subsidie is bedoeld om nieuwe werken aan te schaffen.

De toetsingscommissie vindt het beleid van De Domijnen eigenzinnig, onderscheidend en van een goede kwaliteit. Het museum koopt op tijd, koopt kwalitatief goede kunst, heeft een signalerende functie en daarmee een toegevoegde waarde ten opzichte van de Collectie Nederland. Die kwaliteit verdient in de ogen van de commissie een nationale uitstraling.

Met het toegezegde bedrag kan Museum Hedendaagse Kunst de Domijnen werken aankopen op het gebied van beeldende kunst en vormgeving die zijn gemaakt vanaf 1945. Tenslotte is de commissie verheugd dat Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen een ruimhartig beleid voert betreft het uitlenen van kunstobjecten uit de Collectie Sittard-Geleen.

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op dit moment loopt de tentoonstelling Joseph Sassoon Semah “Being Touched by an Angel Just Before Birth” waarin een recente aankoop van het museum te zien is.

eerdere berichten
aan het zoeken...