Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Jouw favoriete ding

publicatiedatum:
dinsdag 27 februari

Van 14 april t/m 2 september 2018 presenteert Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen de tentoonstelling Object Love: een tentoonstelling over onze relatie met dingen. Speciaal voor deze tentoonstelling maken studenten van het Arcus College filmpjes van bijzondere verhalen over voorwerpen.

We leven in een mensgemaakte wereld. Dingen zijn overal. We zitten er op, in, tussen of onder. Dingen zijn een verlengstuk van ons lichaam en vergroten onze capaciteiten. We zijn er lijfelijk en vaak ook emotioneel mee verbonden. We raken voorwerpen aan, we koesteren ze en we haten ze.

Iedereen heeft wel een voorwerp waar hij/zij een speciale relatie mee heeft. Misschien is het je mobiele telefoon waar je echt niet zonder kunt. Of is het een erfstuk of een geschenk van je grote liefde? Zo goot kunstenaar Ted Noten, geïnspireerd door de oude traditie van de bruidsschat, 58 gouden ringen in acrylaat in de vorm van een tas. Hij deed dit in opdracht van een man, die zijn aanstaande een bijzonder cadeau wilde geven. De man vroeg aan alle familie en vrienden om een gouden ring te schenken en liet die door Noten verwerken in een tas, waar de bruid mee pronkte op haar trouwdag.

Heb jij een voorwerp waar je een bijzondere band mee hebt? En wil je dit delen? Geef je dan vóór 20 maart as. op bij Verena Reinders via VEReinders@techniekcollegezl.nl Samen met de derde en vierdejaars studenten van het Arcus College (Mediavormgeving) maakt zij een mooi filmpje van jouw voorwerp en verhaal. De twintig mooiste verhalen worden, samen met de voorwerpen, in de tentoonstelling Object Love getoond.

eerdere berichten
aan het zoeken...