Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Expositie ‘Onder Druk’ toont werk van veelzijdige Limburgse kunstenaars

publicatiedatum:
dinsdag 29 november
youeye-vanessa-mezzolla-dad

Van 18 dec. tot en met 5 feb. grafisch werk bij Museum De Domijnen in Ligne

Grafisch werk van Limburgse bodem staat centraal tijdens de expositie ‘Onder Druk’ die De Salon samen met Museum De Domijnen, Hedendaagse Kunst organiseert van 18 december a.s. tot en met 5 februari volgende jaar. Het is de tweede tentoonstelling in het nieuwe onderkomen Ligne en de eerste externe productie. Onder Druk toont nieuw werk van 15 hedendaagse kunstenaars en bevat daarnaast ook meer traditioneel grafisch werk. Gastcurator Arno Sijben selecteerde onder andere werk van Judith Krebbekx, Marie-Josee Comello, Karin Peulen, Joan van Barneveld en Marc Truijen.

De grafiek in al zijn facetten zal getoond worden. Hedendaagse kunstenaars verstaan de kunst om grafische technieken (volledig of gedeeltelijk) op een zodanige wijze te gebruiken dat ze een eigen authentieke en artistieke beeldtaal creëren. Deze beeldtaal wordt benadrukt door de presentatiewijze. ‘Op elke wand wordt de kunst als installatievorm getoond, waardoor de toeschouwer in eerste instantie een beeld krijgt van de kunstenaar en zijn of haar werk en in tweede instantie van de techniek’, aldus curator Arno Sijben.

Parallel aan de tentoonstelling wordt een aantal educatieve (o.a. voor scholen) en muzikale evenementen georganiseerd, zoals een optreden van Ton Kusters op 8 januari en wereldmuziek van Matiz op 22 januari. Kijk voor meer informatie op: www.salonsittard-geleen.nl of www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen.

 

eerdere berichten
aan het zoeken...