Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Museumweek

Open je wereld

Waar doe jij inspiratie op? Stap uit je dagelijkse patroon en verwonder je in het museum, samen of alleen. Open je wereld tijdens de Nationale Museumweek, 5 t/m 10 april 2022. Gratis entree op zaterdag 9 en zondag 10 april.

Activiteiten programma

Tentoonstelling Ieder-Een: Het Portret Voorbij

5 t/m 10 april
In deze tentoonstelling staan Museum of Humanity, Sidi El Karchi en Koppig Limburg zij aan zij in het tonen van hun werk omtrent deze specifieke thematiek. Dit wordt aangevuld met een collectiepresentatie van zowel de kunstcollectie van de Gemeente Sittard-Geleen als het Erfgoed Archief.

Tentoonstelling WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

4 april t/m 20 mei
Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. Met de reizende tentoonstelling WIJ… doorbreken de cirkel van geweld brengt stichting Open Mind huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht. Op initiatief van Hogeschool Zuyd. Locatie: Hal van Ligne.

Kinderactiviteit Kunstvinders

Dinsdag 5 t/m zondag 10 april 
Kom en ontdek onze nieuwe Kunstvinders-tas voor de kleine kunstliefhebbers. Met deze tas ga je op ontdekkingstocht door de tentoonstelling Ieder-Een: Het Portret voorbij. In de Kunstvinders-tas vind je opdrachten waarmee je denkt, doet, puzzelt, tekent en kijkt naar de verschillende kunstwerken in de tentoonstelling.
Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Workshop portret boetseren – UITVERKOCHT

Zondag 10 april
11:00 + 14:00 uur

José Fijnaut van Koppig Limburg geeft op zondag een workshop portret boetseren voor twee. De workshop start met een eenvoudige uitleg over de anatomie van de schedel en hoe je klei kan bewerken. Hierna ga je elkaars gezicht boetseren, ieder krijgt een halve schedel als basis waarover je het portret van de ander boetseert. Na afloop zal José de portretten bakken in haar eigen atelier waarna je je portret kan gaan ophalen.
Deelname: €17,50 p.p. Aanmelden via museum.hk@dedomijnen.nl.

Portrettekenen

Zaterdag 9 & zondag 10 april
Hoe teken je een portret? Laat je inspireren door de tentoonstelling Ieder-Een: Het Portret Voorbij en teken een portret in het museum. Op zaterdag en zondag staan de schilders-ezels incl. materiaal op zaal. Je mag je werk mee naar huis nemen of tentoonstellen in het museum.

Mooi Medemens – Museum of Humanity

Zaterdag 9 t/m zondag 10 april
Kunst kan jou helpen anders naar de wereld om je heen te kijken. Ook geeft het jouw creativiteit een boost. Vandaag bekijken we prachtige portretten en ga je ontdekken dat ieder mens uniek en bijzonder is. En weet je, dat geldt ook voor jou! Ontdek de schoonheid en waarde van ieder mens met de ‘Zien en gezien worden’ opdrachten.

Bloembommetjes maken

Zaterdag 9 & zondag 10 april
Help de natuur met jouw zelfgemaakte bloembommetjes. Vroeger, toen je oma en opa nog klein waren, stond ons hele land vol wilde bloemen. Daar is steeds minder plaats voor en daarom zijn er ook minder vlinders, bijen en andere insecten. Maak daarom je eigen bloembommetjes en gooi ze neer op plekken die wel wat bloemen kunnen gebruiken. In de tuin, langs de sloot of in een pot op het balkon. De zaden-mix bestaat uit inheemse bloemen en is gekoppeld aan de expositie: Uit het leven van een vlinder – Stefan Cools.

Kunst & Cinema – The Lost Leonardo

The Lost Leonardo is een fascinerend verhaal over het duurste schilderij ooit verkocht. Een onthullende en spannende film over de wereld van de kunsthandel en de verborgen belangen van machtige kunstinstellingen, politici en de rijksten der aarde. Boek tickets.

Wees welkom in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen. Tijdens de museumweek is het museum van dinsdag 5 april t/m zondag 10 april geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op zaterdag 9 en zondag 10 april is het museum gratis toegankelijk. Alle activiteiten zijn gratis, met uitzondering van de workshop portret boetseren.

Kunstvinderstas Museumweekend De Domijnen 2022

Museum of Humanity / Ruben Timman - Museumweek 2022 De Domijnen

aan het zoeken...