Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Exposities De Domijnen

De Domijnen toont vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst en de geschiedenis van stad en streek. De ideale manier om iets te leren over de historie van de omgeving, steeds vanuit een nieuw perspectief. Maar ook om verwonderd te raken door verrassende hedendaagse kunst in oogstrelende presentaties. Om je bezoek nog rijker te maken, kun je deelnemen aan rondleidingen, lezingen en activiteiten. Daarnaast laat De Domijnen regelmatig kleine exposities zien in andere locaties van De Domijnen en in de openbare ruimte.

Overige exposities 26 september t/m 26 november 2019

Sinti in Limburg

In Sinti in Limburg staat de geschiedenis van de Sinti centraal. Met behulp van beeldmateriaal wordt de oorsprong van de Sinti uit India belicht. De vervolging en uitroeiing van de Sinti tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgt aan de hand van de lijsten van de gedeporteerden een naam en soms met foto’s een gezicht.

lees meer
Overige exposities 8 november t/m 7 december 2019

Mooi Stuk, Ode aan de reparatie

Weggooien? Mooi niet! In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Repair Cafés zorgen ervoor dat minder spullen op de afvalberg terechtkomen en laten zien dat […]

lees meer
Historie & Archeologie 21 september 2019 t/m 19 januari 2020

Bruin, grijs of zwart?

'40 / '45 in diverse identiteiten

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Limburg werd bevrijd. Een goed moment om stil te staan bij de betekenis van oorlog, en dus ook bij die van vrede en vrijheid. Want het lijkt zoveel jaren later zo gewoon om in vrede en vrijheid te leven. Om je veilig te voelen. Om jezelf te kunnen zijn. Maar schuilt daarin nu juist niet het gevaar?

lees meer
Hedendaagse Kunst 20 oktober 2019 t/m 16 februari 2020

Joseph Sassoon Semah

Being Touched by an Angel Just Before Birth

Dit najaar presenteert Museum De Domijnen een omvangrijke overzichtstentoonstelling van Joseph Sassoon Semah – één van de meest veelzijdige, innovatieve en invloedrijke kunstenaars die Nederland rijk is en wiens werk slechts bij een klein publiek bekend is.

lees meer
aan het zoeken...