Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Young@Art

Week van de Amateurkunst

17 mei t/m 2 juni 2019

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Young@Art is een educatief kunstproject voor basisschoolleerlingen uit de Westelijke Mijnstreek. Onder leiding van een kunstprofessional van De Domijnen hebben de leerlingen een eigen kunstwerk gemaakt. De allerbeste kunstwerken zijn geëxposeerd in Bibliotheek Ligne.

Tussen 25 maart en 19 april gaven kunstdocenten van de afdeling educatie van De Domijnen 3 lessen op basisscholen in de Westelijke Mijnstreek. Tijdens deze lessen
gingen de leerlingen aan de slag met hun eigen kunstwerk. Van 6 t/m 17 mei worden alle kunstwerken tentoongesteld op de schoollocaties.

DEELNEMENDE SCHOLEN:
SBO Het Mozaïek (Limbrichterveld), BS De Lemborgh (Limbricht), BS Kerensheide (Stein), IKC Loedoes (Hoogveld), BS de Reuzepas (Geleen), SBO de Blinker (Geleen), OBS de Maaskei (Stein), BS Petrus Canisius (Puth) en OBS De Kring (Genhout).

Een jury bezoekt alle deelnemende scholen en beoordeelt alle kunstwerken. Per school worden drie winnende kunstwerken gekozen die deelnemen aan de expositie Young@Art van 17 mei t/m 2 juni in Bibliotheek Ligne.

PRIJSUITREIKING
Op zaterdag 25 mei om 14.00u wordt in Ligne de ultieme winnaar van Young@Art bekend gemaakt. Alle deelnemende kinderen en hun familie en vriendjes zijn van harte welkom. Uiteraard is gezorgd voor iets lekkers en een leuke herinnering aan de eerste stappen als echte kunstenaar!

Gratis toegang.

Young@Art maakt deel uit van de Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen.

aan het zoeken...