Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
Gebombardeerd woonhuis - 5 oktober 1942 Bombardement Geleen

Wat een ramp!

Maand van de Geschiedenis

1 oktober t/m 28 november 2022

Historie & Archeologie

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. In 2022 staat het thema Wat een ramp! centraal. Erfgoedcentrum De Domijnen opent de pop-up tentoonstelling ‘Wat een ramp!’ met aangrijpende en indrukwekkende verhalen uit eigen regio.

 

Hoe divers rampen binnen een kleine regio kunnen zijn, zie je in de pop-up presentatie ‘Wat een ramp!’. Van persoonlijke rampen tot catastrofes die de samenleving ontwrichten: rampen zijn van alle tijden. In een periode waarin pandemieën, oorlogen, bosbranden en overstromingen de kranten en talkshowtafels in hun greep houden, onderzoeken we in oktober 2022 met het thema Wat een ramp! niet alleen de verwoestende kracht van rampen. We brengen ook een ode aan de veerkracht en weerbaarheid die een ramp in de mens kan opstuwen. En aan de creativiteit, samenwerking en innovatie die uit een vreselijke gebeurtenis kunnen voortvloeien.

De pop-up expositie ‘Wat een ramp!’ is een verzameling verhalen die zal ontroeren, inspireren en verwonderen. Wat een ramp! is een samenwerking tussen de historische verenigingen uit de regio Sittard-Geleen-Born en het Erfgoedcentrum. Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Het museum ‘Historie & Archeologie’ in ons Erfgoedcentrum was tijdelijk gesloten om structurele aanpassingen door te voeren aan de klimaatregeling. Vanaf 1 oktober opent Erfgoedcentrum De Domijnen weer haar deuren.

Ontdek gisteren, begrijp vandaag.

aan het zoeken...