Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
Vervaldatum

Vervaldatum

14 oktober t/m 25 november 2017

Overige exposities
Gratis
Bibliotheek Geleen, Quartier en etalages Geleen

Foto expositie door Wanna Renata in centrum en bibliotheek Geleen

De tentoonstelling Vervaldatum stelt de verplichte pensionering aan de kaak. Er is een laag in de bevolking die heel graag doorwerkt na de gepensioneerde leeftijd, maar voor wie dit onmogelijk is aangezien het arbeidscontract wordt beëindigd bij het bereiken van de gepensioneerde leeftijd. Naast een stuk levensgeluk gaat hierbij ook een groot deel aan kennis verloren. ‘Zouden mensen een keuzevrijheid moeten hebben over het moment van de ingang van hun oudedagsvoorziening’, is een vraag die Wanna Renata zich als fotografe stelt.

Vervaldatum bestaat uit 53 fotografische zwart/wit portretten analoog midden formaat gemaakt, gecombineerd met persoonlijke verhalen van de geportretteerden.  De foto’s tonen een brede laag van de werkende gepensioneerde samenleving van voornamelijk zelfstandigen. Dit komt omdat mensen met een arbeidscontract hun werkomgeving dienen te verlaten bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Naast de fotografische portretten zijn er drie filmische portretten, waarin de geïnterviewden inzicht geven in wat de impact van de pensionering op hun leven is/was.

Wanna; “ Voor gepassioneerde mensen die gedwongen worden hun geliefde baan te verlaten heb ik deze tentoonstelling gemaakt en tracht ik door middel van fotografie dit onderwerp onder de aandacht te brengen in de steeds ouder wordende samenleving, hopende op een verandering van inzicht”.

De portretten zijn geëxposeerd op meerdere locaties in het centrum van Geleen, bij ondernemers in de etalages.  Hoofdlocatie van de expositie is Quartier Geleen, gelegen aan de Markt 98. Hier start ook de kunstwandeling die u langs alle portretten leidt.  Partner in deze expositie is De Domijnen. In Bibliotheek Geleen zal gedurende de hele periode een deel van de expositie te zien zijn en in november zal ook Bibliotheek Ligne in Sittard aansluiten.

De expositie Vervaldatum is te bezichtigen van 14 oktober t/m 25 november. Bij Quartier Geleen, De Domijnen en deelnemende ondernemers vindt u een folder met de kunstwandeling zodat u de route op eigen houtje kunt afleggen.

U kunt ook deelnemen aan een begeleide wandeling op zaterdag 18 november van 14.30 tot 16.00 uur. U wordt dan begeleidt door de fotografe van  Vervaldatum; Wanna Renata en Quartier Geleen. Er wordt een bijdrage gevraagd van €5 per persoon en vooraf inschrijven is noodzakelijk i.v.m. het beperkt aantal plaatsen. De route wordt afgesloten met een hapje en drankje bij A taste affair.
Inschrijven kan bij Quartier Geleen of via kim@femmeculturel.nl of 06-53564366.

aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.