Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
700 tassen op reis

Verbinding – de reis van 700 tassen

& Vooruit naar buiten!

11 augustus t/m 22 oktober 2017

Historie & Archeologie

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Expositie, audiotour en theatrale luistervoorstelling

Binnen in het museum ontdekt u de imposante installatie, gemaakt van tassen door Miek Corten. Buiten beleeft u de verhalen achter de tassen tijdens een luistervoorstelling of individuele audiotour.

 

De installatie laat een netwerk van lijnen en knooppunten en verbindingen zien, opgebouwd uit meer dan 700 gebruikte tassen en gemaakt door beeldend kunstenaar Miek Corten. Tassen met elk een eigen verhaal, uit het leven van de gebruiker van de tas. Zoek uw tas uit en ga op pad met een koptelefoon, naar buiten de stad in.

Expositie: Verbinding, de reis van 700 tassen

Binnen in het gebouw van de afdeling Historie & Archeologie van Museum De Domijnen ontdekt u de imposante installatie van gebruikte tassen: een kleurig netwerk van lijnen en knooppunten gemaakt door beeldend kunstenaar Miek Corten (Limbricht). Hoe sterk zijn wij in het zelf waarnemen van verbindingen, zien wij het geheel maar ook het detail?  En wat doen wij ermee? Volgen wij de weg óf laten wij een nieuw spoor achter? De tassen zijn allemaal meegereisd in het leven van mensen. Een leven met vreugde, verdriet, geluk en pijn, succes en pech, gezondheid en ziekte, enz… en elke tas heeft zijn eigen verhaal.

Theatrale audiotour: Vooruit naar buiten! De reis van 700 tassen

Geïnspireerd door de installatie Verbinding, ontdekt u de verhalen achter de tassen via een app en de theater audiovoorstelling Vooruit naar buiten. De bezoeker kan uit 30 verschillende tassen kiezen. Daarna gaat u naar buiten, met een koptelefoon op pad om de stad te verkennen met de door u gekozen tas. Na afloop wordt u uitgenodigd om een reactie achter te laten door een brief, een aantekening of een voorwerp in een van de tassen te stoppen. Zo ontstaat een keten van nieuwe verhalen. De leerlingen van het Da Capo College ontwerpen tassen speciaal voor Vooruit naar buiten!

Naast deze wandeling die de bezoeker op eigen initiatief kan maken, worden er ook luistervoorstellingen door Stichting Laudio georganiseerd. Dan gaan bezoekers de stad in en kruisen acteurs van Jong Laagland uw pad en ziet u museumstukken uit het depot. Voor deelname aan deze luistervoorstellingen kunt u zich via www.verhalentocht.eu.

Stichting Laudio presenteert met trots haar nieuwste voorstelling, met initiator, documentairemaker Lubert Priems en theatermakers Jacqueline Kerkhof, Els Roobroeck en Rita Hoofwijk. Deze verrassende audiotour via app & de theater luistervoorstelling is voor iedereen die zijn oren weer eens wil gebruiken om echt te luisteren en een ander binnen te laten.

Gebundelde krachten maken deze cultuurbeleving tot een prikkelende en uitdagende wandeling: Museum De Domijnen, beeldend kunstenaar Miek Corten en Stichting Laudio; met medewerking van Via Zuid, Theater Het Laagland en leerlingen van het DaCapo College.

aan het zoeken...