Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
TIJDSBEELDEN

Tijdsbeelden

Unieke combinatie van cultureel erfgoed, beelden en gedichten

27 januari t/m 14 april 2019

Historie & Archeologie

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Beelden & gedichten

De expositie TIJDSBEELDEN verbindt verleden met heden en beeldende kunst met poëzie. In Erfgoedcentrum De Domijnen komen erfgoed, archief, geschiedenis en de gemeenschap samen. Tijdsbeelden sluit hier perfect op aan.

De expositie TIJDSBEELDEN toont assemblages en gedichten van Frank Eerhart. Eerhart werkt met objects trouvés, verdwaalde objecten die hun oorspronkelijke functie verloren hebben, maar die hem fascineren vanwege hun vorm, materiaal en geschiedenis. Door sporen van hun verleden te behouden worden ze met bescheiden ingrepen geassembleerd tot portretten, figuren of tot opmerkelijke objecten die hun plek hebben gevonden in de lichtheid van het bestaan. In deze expositie zijn Eerharts eigen beelden en gedichten gecombineerd met door hem gekozen museale objecten uit het depot van De Domijnen waardoor er een wonderlijke wisselwerking is ontstaan tussen de beeldtaal en zeggingskracht van beide.

Naast het laten zien van verleden en heden laat TIJDSBEELDEN je vooral zelf nadenken over beeld en taal. De tentoonstelling inspireert tot nieuwe gedachten die kunnen leiden tot nieuwe inzichten. Het oorspronkelijk denken van de toeschouwer speelt een heel belangrijke rol. TIJDSBEELDEN  gaat ook om het bewaren van dingen. Verzamelen doen we van jongs af aan en sommige mensen houden er nooit meer mee op. De expositie zal zo’n 60 van Eerharts eigen kunstwerken en 12 gedichten bevatten. Ook zijn er 30 werken uit het depot van De Domijnen te bezichtigen, deze zijn geselecteerd door Eerhart. Objecten uit het verleden die inspiratie vormen voor het heden.

Kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag–1948) is van huis uit docent Nederlands. In 1979 richtte hij met twee collega’s Stichting Plint op. Stichting Plint presenteert gedichten en beeldende kunst op een toegankelijke manier aan een groot publiek. Frank Eerhart was tot 2006 directeur van het Centrum voor Beeldende Kunst De Krabbedans in Eindhoven. Hij publiceerde verschillende gedichtenbundels voor kinderen en hij schrijft poëtische teksten bij zijn eigen beeldend werk.

Stichting Plint brengt een speciale editie van het tijdschrift DICHTER. uit, met als thema: Bewaard. Dé gedichtenbundel voor kinderen van 6 tot 106 jaar, waarvoor verschillende dichters gedichten hebben geschreven over het thema verzamelen.

 

 

Entree Erfgoedcentrum: €6,25
(Entree voor zowel de tentoonstelling TIJDSBEELDEN als de permanente tentoonstelling)
Catalogus TIJDSBEELDEN: €7,50
DICHTER. editie Bewaard: €6,25

  • Het Erfgoedcentrum is dagelijks geopend van di – zo 11.00 tot 17.00.
  • Maak je (groeps)bezoek aan het Erfgoedcentrum nog rijker en neem deel aan rondleidingen, lezingen en activiteiten. Neem contact op via erfgoedcentrum@dedomijnen.nl.
  • Educatie De Domijnen heeft ook een interessant educatieprogramma opgesteld, Dichter in het Museum. Neem een kijkje voor meer informatie.

 

La Vache – TIJDSBEELDEN

 

aan het zoeken...