Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Serge Onnen

Champagne scissors holes

30 augustus t/m 19 oktober 2008

Hedendaagse Kunst

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Ooit het middenpunt van een phenakistiscope-animatie geweest? Serge Onnen (1965, Parijs) maakt het mogelijk in zijn installatie Counterfeiterphilantrope (vervalserfilantroop)! In een garagegrote fel gele kijkdoos die op het voorplein van het museum staat, toont Onnen hoe geld op allerlei manieren wordt gedrukt, gemaakt en vernietigd. Hiervoor verwerkt hij 19e eeuwse animatietechnieken uit de tijd van voor de cinema met eigen tekeningen.
Deze combinatie staat ook in het museum centraal. In caleidoscopen ontstaan gebroken beelden, die steeds opnieuw in geometrische vormen verschuiven.
Champagneglazen, scherven, scharen … de bezoeker tuurt in een eindeloze ruimte. In plaats van stukjes glas, vormen in Onnen’s caleidoscopen tekeningen telkens nieuwe taferelen. Onnen toont een choreografie van destructie en constructie, een wervelend, eindeloos universum tussen dronkenschap en wetenschap dat constant moet worden bijgewerkt.

Onnen onderzoekt verschillende vormen van tekenkunst. Hij verbindt oude en nieuwe technieken om het beeld in beweging te brengen en brengt tekeningen met behang, animaties, film en video samen. Onnen plaatst deze tevens in een ruimer perspectief door het initiëren van projecten die de eigen discipline overschrijdend, zoals de publicatiereeks Drawing on Writing en Drawings on Geology, gepubliceerd bij J&Lbooks, tentoonstellingsprojecten of de muziekformatie Oorbeek.
Serge Onnen leeft in Amsterdam en New York. Begonnen als autodidact studeerde hij tot 1992 op de Rijksacademie Amsterdam en presenteerde zijn werk sindsdien op diverse groeps- en solotentoonstellingen in het binnen- en buitenland, waaronder Denver Museum (2006), Drawing Center New York (2006), San Diego Museum of Modern Arts (2007) en Galerie Francois Barnoud Dijon (2008). In 2008 is hij op Sonsbeek in Arnhem vertegenwoordigd.
Tijdens de Culture ASOR uitmarkt Sittard op zondag 31 augustus is Serge Onnen de hele dag aanwezig.

Meer >

aan het zoeken...