Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
de salon

Onder Druk – De Salon 16/17

Grafisch werk van Limburgse kunstenaars

18 december 2016 t/m 5 februari 2017

Hedendaagse Kunst

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Onder Druk van De Salon, Grafische Kunst uit Sittard-Geleen

De Salon Sittard-Geleen biedt tweejaarlijks een podium aan kunstenaars, om zich te presenteren aan het publiek. Van origine betreft dit regionale kunstenaars (uit Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek) op het gebied van de autonome beeldende kunst: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, ruimtelijk, film, video, animatie en internet.

De Salon, kunst uit Sittard-Geleen, zal dit jaar plaatsvinden van 18 december 2016 t/m 5 februari 2017. Het thema is: ‘Onder Druk’, Kunstenaars met Grafiek.

salonZoals de naam ‘De Salon’ al aangeeft is de tentoonstelling bij uitstek een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor kunstenaars, hun werk en het publiek. Bovendien worden er ook diverse culturele randactiviteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen, zoals kunstenaarsgesprekken, rondleidingen, optredens en educatieve activiteiten.

De Salon Sittard-Geleen is een begrip in en rond de Westelijke Mijnstreek. Zij heeft de traditie om eens in de twee jaar een tentoonstelling met regionaal gebonden kunstenaars te organiseren.

De expositie wordt samengesteld met grafisch gerelateerd werk van kunstenaars, die op een of andere wijze een band hebben met de Westelijke Mijnstreek. Museum De Domijnen presenteert tevens grafisch werk uit de eigen collectie.

De eerste Salon vond plaats in 1996. Sinds die tijd geeft de Salon beeldende kunstenaars tweejaarlijks een podium. Deze editie van De Salon is een co-productie met De Domijnen.

Bij elke editie van De Salon wordt uitvoerig aandacht besteed aan kunst- en cultuureducatie voor iedereen, voor jongeren én volwassenen. Het doel is om iedereen op een speelse manier in contact te brengen met kunst en cultuur uit de eigen regio en hen daar actief bij te betrekken. Deze editie gebeurt dit door middel van een begeleid bezoek aan de tentoonstelling, gecombineerd met creatieve workshops. Ook leerzaam en leuk voor groepen, verenigingen, families en scholen.

Kortom: De Salon neemt haar bezoekers aan de hand in de wereld van de creatieve kunsten.

De navolgende kunstenaars zullen op Onder Druk van De Salon exposeren: Joan van Barneveld, Andrea Beckers, Marie-Josee Comello, Martijn van Erp, Jeroen Evertz, Sandra Hanckman, Judith KrebekxElke Lutgerink/David Roosenberg, Vanessa Mezzolla, Magdalene Peltzers, Karin Peulen, Marc Truijen, Torsten Uerlings, Yvette de Vries, Ingrid van der Zalm.

Voor het complete programma verwijzen wij u graag naar www.salonsittard-geleen.nl

Tip: Educatie De Domijnen heeft speciaal voor het onderwijs een educatief programma samengesteld. Maak kennis met ‘Druk, druk, druk‘, speciaal voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs.

aan het zoeken...