Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Luisterbeelden

18 mei t/m 1 augustus 2018

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Luisterbeelden door Conny Bijdevier

De verhalenbundel Reisverhalen van een backpacker met creditcard beschrijft de belevenissen van schrijfster Conny Bijdevier tijdens haar reizen. Deze vormen de inspiratie voor de combinatie tussen luisterverhalen en impressies op doek: luisterbeelden. Deze geven een totaalervaring. Ze zijn gemaakt om de luisteraar en de kijker te verwonderen.

 

Deze expositie is van 29 juni t/m 1 augustus te zien in Leeswinkel De Domijnen Stein, Heerstraat centrum 38, 6171 HW Stein.

Ze heeft heel wat beleefd: In de Transmongolië Express, door Rusland, Siberië, Mongolië en China, een bezoek aan een boeddhistenklooster in Bhutan, een kus van een dolfijn in Cuba, in Cyprus tussen de olijfbomen naar George, in Egypte op bezoek bij een bedoeïenenkamp of gestrand op een hoogvlakte in Tibet. Dit alles heeft geleid tot de expositie Luisterbeelden.

Door haar reizen is Conny verslaafd geraakt aan letters, woorden en teksten: “We gebruiken elke dag woorden om te communiceren, maar dat doen we in een haast onbewust, automatisch proces. Zodra je even de tijd neemt om stil te staan bij de betekenis van deze woorden en de onbegrensde mogelijkheden die ze bieden om verhalen en beelden te creëren, dan worden ze speels, creatief, magisch en soms zelfs spiritueel.” De verhalen zijn te beluisteren via woordgodin.blogspot.nl.

aan het zoeken...