Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
harry-peerboom kunstenaer in het haverriek

Pop-up expo: Harry Peerboom

Kunstenaer in 't Haverriek

12 november 2017 t/m 10 februari 2018

Historie & Archeologie

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Harry & De Haverbüle, 6×11 joar EIGE WIES

Ter ere van het jubileum 6×11 joar EIGE WIES wordt nu de eerste in de reeks van pop-up expo’s gerealiseerd. Deze vindt plaats in het technische deel van de oude watermolen in Ophoven te Sittard waar café-restaurant ‘De Vief Heringe’ gevestigd is. U ziet hier kleurrijke schilderijen en andere attributen van Harry Peerboom (beeldend kunstenaar, ontwerper, tekenaar, schilder) die te maken hebben met carnaval. Een doorlopend proces van ontwerp tot resultaat wordt getoond aan de hand van tekeningen, een CD-hoes, een medaillon en/of acryl op hout of linnen.

Opening
Op zaterdag 11 november om 16.11 uur wordt de expo geopend door Fernoa Schmeits, Groot Vors van de Marotte en vasteloavesvruntj van de Haverbüle, in gezelschap van zijn collega’s Groot Vorste Ben en Harrie.

Lezing
In de tuinzaal van ‘De Vief Heringe’ wordt op donderdag 1 februari om 19.11 uur een lezing gehouden door Kitty Jansen- Rompen met als titel: ‘Jedere gek is angesj’.

Praktische informatie
Begin januari wordt de expo aangevuld met materiaal van de Marotte.
Locatie: Ophovenermolen ‘De Vief Heringe’
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 13.00-17.00 uur I zondag 11.00-17.00 uur
Entree: gratis


Foto: Jeannette Bemelmans

Uitleg bij het schilderij mie vasteloaveslaeve
Harry Peerboom geeft via dit schilderij een dwarsdoorsnede van zijn carnavalsleven. Als getogen Gaarekieker uit Gulpen, wonend in Schinnen, is hij al ruim 25 jaar lid van V.V. de Haverbule in Munstergelaen. U ziet hem als cowboy, indiaan en als einzelgänger in diverse optochten. Ook als nar bij een prins (1082), clown en Haverbuul in de spiegel van een oude medaille uit het Oostenrijkse Welsch.

aan het zoeken...