Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Mooi Stuk, Ode aan de reparatie

8 november t/m 7 december 2019

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

In deze reizende pop-up tentoonstelling worden een aantal alledaagse objecten op museale wijze getoond. De bezoeker kan via een audiotour luisteren naar de analyses en inzichten van reparateurs.

Op de woensdagmiddag in november (6,13, 20 en 27) is van 13.30 – 16.30 uur het Repair Café in Leeswinkel Echt. Hier hoor je wat er allemaal voor reparatie kan worden aangeboden bij het Repair Café en het belang van duurzaamheid in plaats van spullen meteen weg te gooien.

Weggooien? Mooi niet!

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Repair Cafés zorgen ervoor dat minder spullen op de afvalberg terechtkomen en laten zien dat veel spullen na reparatie nog een hele tijd mee kunnen. Repareren bespaart geld en kostbare grondstoffen en draagt bij aan de beperking van CO2-uitstoot. Maar repareren is ook leuk en vaak heel gemakkelijk.

Dat laten Repair Cafés zien, al 10 jaar lang

Deze pop-up tentoonstelling is speciaal gemaakt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Repair Cafés. De tentoonstelling zet de blik van de reparateur op onze materiële cultuur centraal en wil verleiden tot nadenken over onze eigen omgang met spullen in huis en over dingen die we hebben weggegooid. En wie weet stimuleert het een Repair Café te bezoeken of zelf een aan de slag te gaan.

Repair Cafés in de buurt

Heb je een kapot koffiezetapparaat, strijkijzer, kapotte kleding, een ontregelde laptop of andere kapotte huishoudelijke apparatuur? Gooi het niet weg maar ga langs bij een Repair Café en kijk of het gerepareerd kan worden. Er zijn Repair Cafés in Beek, Echt, Susteren, Munstergeleen, Oirsbeek, Sittard en Stein-Nieuwdorp. Kijk voor een overzicht van wanneer en waar ze actief zijn op de website www.repaircafe.org.

De expositie is mede georganiseerd in het kader van de campagne Nederland Leest.

Credits

De tentoonstelling wordt gecureerd door Joanna van der Zanden i.s.m. Tom Loois.
Presentatie displays ontworpen door Jasmijn Muskens.
Grafische items in de tentoonstelling worden vormgegeven door Atelier Roosje Klap (ARK).

aan het zoeken...