Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Meer dan 1000 nachten

23 september t/m 2 november 2020

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Oosterse sprookjes in prentenboeken

Sprookjes zijn de beste reizigers en de succesvolste migranten die ooit op onze prachtige planeet hebben bestaan. (…) Sprookjes geloven niet in grenzen of landen of talen of identiteit of cultuur. Sprookjes zijn van iedereen voor iedereen.
Uit: Arabische sprookjes, Rodaan Al Galidi

Gratis toegankelijk tijdens openingsuren Bibliotheek Ligne Sittard

Weinig literatuur heeft het Westen zo gefascineerd als de Vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Hierin wordt geput uit verschillende verhalencycli uit diverse culturen, met verhalen uit Perzië en India, maar bijvoorbeeld ook uit Syrië. De laatste jaren zijn er prachtig geïllustreerde uitgaves van deze verhalen verschenen. Een aanleiding voor Villa Verbeelding om een reizende tentoonstelling te organiseren die ook in Bibliotheek Ligne te zien is.

In een oosterse tent komen de vertellingen van Ed Franck en Imme Dros tot leven. Rodaan Al Galidi vertelt in een filmpje over de sprookjes uit zijn kindertijd in Irak. De illustraties van Annemarie van Haeringen, Martijn van der Linden, Thé Tjong-Khing en Quentin Gréban laten deze parels nog meer glanzen. Verder brengt een interactieve zeekast de verhalen tot leven en kun je met een zaklamp tekenen op een fosfordoek. Deze tentoonstelling nodigt reizigers, vertellers en verbeelders – klein en groot – uit om de magie en betovering van meer dan duizend nachten te beleven.

aan het zoeken...