Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Inktspotprijs 2019

14 januari t/m 11 februari 2020

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

De 100 beste politieke tekeningen in één expo

Ieder jaar wordt de Inktspotprijs toegekend aan de beste politieke tekening van het jaar. De tentoonstelling laat 100 ingezonden en genomineerde spotprenten zien voor de Inktspotprijs 2019, met daarbij natuurlijk ook de winnaars. De winnaar van deze editie is een werk van collectief Gorilla, een werk met een sterk beeld en een enkel woord, ineengevlochten tot de spijlen van gevangenistralies.

Zoals elk jaar geeft Inktspot een fascinerend beeld van waar Nederland zich druk over heeft gemaakt. Veel Trump, veel Baudet, Frans Timmermans, dividendbelasting, Brexit en nog veel meer. De 100 tekeningen van dit jaar leggen stuk voor stuk de vinger op de zere plek.
De herhaling is een kracht, het is fascinerend om te zien hoe één onderwerp in zo veel verschillende vormen verbeeld wordt.

Volgens Stichting Pers & Prent, de organisatie achter de Inktspotprijs, is het genre van de politieke tekening springlevend: er is ervaring en er is nieuw bloed onder de genomineerden. In de klassieke en op de sociale media stikt het van de meningen, maar om scherp, in één beeld, satire te bedrijven, dat blijkt ook vandaag de dag nog een kunst. De sterkste voorbeelden daarvan zijn van 14 januari tot en met 11 februari te zien in Bibliotheek Ligne. Ze zijn gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Deze Inktspot-expo is tot stand gekomen i.s.m. Stichting Pers en Prent en het Limburgs Museum Venlo.

Cartoonisten aan het werk

Op zaterdag 25 januari zijn van 11.00 – 12.30 uur twee makers van genomineerde prenten, Berend Vonk en Jean Gouders, bij de tentoonstelling aanwezig om te vertellen over hun vak.

aan het zoeken...