Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Iconen

19 juli t/m 10 augustus 2017

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Expositie van houten en porseleinen iconen

Het Mariapark te Sittard vormt het decor voor een expositie van houten en porseleinen iconen uit de privécollectie van de heer en mevrouw Tan uit Geleen. De expositie toont replica’s van belangrijke historische iconen en iconen van eigen hand.

Een gedeelte van deze expositie bestaat uit een 20-tal porseleinen iconen van Villeroy en Boch.

Mevrouw Tan geeft op enkele data een lezing over Moeder Gods iconen, met name over de Moeder Gods Eleousa van Corina Romanu. De lezing gaat in op de symboliek en de meditatie Wat de Moeder Gods ons te vertellen heeft. Het belang van de verering van Maria de Moeder Gods in de orthodoxe kerk wordt besproken, de symboliek die erin verweven is en wat zij aan de beschouwende toeschouwer wil zeggen.
De lezingen vinden plaats in het Mariapark op zondag 23 juli, zaterdag 29 juli en zondag 6 augustus, telkens om 15.00 uur. Deelname van de lezing is gratis, aanmelden is niet nodig.

De 100e bezoeker van de expositie kreeg op donderdag 20 juli van de heer en mevrouw Tan een replica van de Pantocrator icoon cadeau:

Inmiddels (07-08-2017) hebben we ook de 1000e bezoeker mogen verwelkomen die een replica van de icoon Moedergods van Kykkos als cadeau heeft mogen ontvangen.

De expositie Iconen is gratis te bezichtigen in het Mariapark, van 19 juli t/m 10 augustus 2017.
Het Mariapark is geopend van dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur.

aan het zoeken...