Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Guestroom #8

Biennale Photo Liège

16 februari t/m 30 maart 2008

Hedendaagse Kunst

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Guestroom is een reeks van presentaties in Het Domein waarbij kunstinstellingen- en instituten de mogelijkheid krijgen om zichzelf op een bijzondere manier aan het publiek voor te stellen. In Guestroom #8 staat de Internationale Biënnale van Fotografie en Visuele Kunsten in Luik centraal. De Biënnale is een uniek evenement in de Franstalige gemeenschap in België en wordt sinds 1997 door het cultuurcentrum Luik, Les Chiroux, georganiseerd. Parallel met de zesde editie is de Biënnale in de Guestroom uitgenodigd, waarmee een grensoverschrijdende samenwerking is gestart tussen Het Domein en het cultuurcentrum Les Chiroux.

De artistieke keuze van de Luik Biënnale wordt altijd bepaald door een globaal thema. Dit jaar is het concept van de ’territoria’ het hoofdonderwerp. Dit facettenrijke en gelaagde thema omvat substantiële hedendaagse vraagstukken zoals die bijvoorbeeld ook in het project Made in Mirrors van Museum Het Domein aan de orde worden gesteld. Bij de Biënnale wordt territoria in de breedste zin van het woord opgevat om de verschillende ladingen te duiden, zoals in ‘mentale territoria’, of ‘politieke’ of ‘veranderende territoria’ of de relaties tussen ’territoria en identiteit’. In de context van deze Biënnale gaan vier hoofdtentoonstellingen op diverse plaatsen in het centrum van de stad op deze thema;s in. De tentoonstelling presenteert werk van talrijke internationale kunstenaars en jonge, veelbelovende fotografen, waarvan de originele invalshoeken en benaderingen het verdienen om ontdekt te worden.
De tentoonstelling Guestroom #8 representeert de hoofdtentoonstellingen van de Biënnale met werk van Brigitte Grignet, Benjamin Nickell, Joël Tettamanti e.a.

aan het zoeken...