Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
Museum Historie & Archeologie - Erfgoedcentrum De Domijnen

GuestRoom #5

Prins Claus Fonds

20 januari t/m 11 maart 2007

Hedendaagse Kunst

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

GuestRoom is een reeks van presentaties in Het Domein waarbij kunstinstellingen en -instituten de mogelijkheid krijgen om zichzelf op een bijzondere manier te presenteren.

GuestRoom #5

GuestRoom #5 is een presentatie van het Prins Claus Fonds. Het Prins Claus Fonds, dat in 1996 werd opgericht als dank voor de belangrijke bijdragen die prins Claus leverde aan ontwikkelingssamenwerking, realiseert in samenwerking met personen en organisaties uit voornamelijk Afrika, Azië, Latijns Amerika en het Caribisch gebied activiteiten en publicaties die bijdragen aan de positieve wisselwerking tussen cultuur en ontwikkeling.

Cultuur en conflict
De directeur van het Prins Claus Fonds, Els van der Plas, is de gastcurator van GuestRoom #5. Zij zal in haar presentatie het Prins Claus Fonds thema van 2007, ‘Cultuur en Conflict’, centraal stellen. Met dit thema wordt onderzocht hoe cultuur positief kan bijdragen aan het oplossen van conflicten en bijvoorbeeld kan helpen bij traumaverwerking. Daarbij wordt niet uit de weg gegaan dat cultuur ook conflicten kan veroorzaken. Mensen uit niet-westerse landen die actief bezig zijn met dit thema kunnen in 2007 genomineerd worden voor de fameuze Prins Claus Prijzen.
Het Prins Claus Fonds probeert op diverse manieren om kunstenaars uit niet-westerse landen op een internationaal platform te krijgen, zodat ze daarna op eigen kracht verder kunnen. In GuestRoom #5 wordt werk getoond van de Afghaanse kunstenares Lida Abdul, een van de winnaars van de Prins Claus Prijzen 2006, alsmede van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Arias en de Palestijnse fotografe Rula Halawani, die het Prins Claus Fonds financieel heeft ondersteund. Ook wordt informatie getoond over het Cultural Emergency Response (CER), het zogenaamde Rode Kruis voor cultuur van het Prins Claus Fonds. Hiermee wordt culturele noodhulp geboden, bijvoorbeeld door een collectie van een museum in een oorlogsgebied te redden.
Zie ook: www.princeclausfund.nl

aan het zoeken...