Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
Fruit Leather De Domijnen

Fruitleather Rotterdam

Design en objecten van fruit?

30 november t/m 11 december 2016

Hedendaagse Kunst

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Design en objecten van fruit? Een presentatie laat zien dat dit kan!

De presentatie Fruitleather Rotterdam is opgezet door Koen Meerkerk en Hugo de Boon en laat zien dat het mogelijk is afgedankt fruit om te zetten in duurzaam, leerachtig materiaal. Uit fruitafval wordt een nieuw soort materiaal gecreëerd dat op verschillende manieren verwerkt kan worden tot nieuwe producten. Bekijk de presentatie vanaf 30 november tot en met 11 december 17.00 uur, op de vierde verdieping in Bibliotheek Ligne.

We leven in een wereld waarin grondstoffen iedere dag schaarser worden. Elk jaar wordt er wereldwijd 1.3 biljoen ton voedsel weggegooid. 30% van ‘s werelds landbouwgrond wordt gebruikt om voedsel te produceren dat verspild zal worden. Wat als we fruitafval niet zouden zien als restproduct maar als waardevol uitgangsmateriaal?

Binnenkort hoeft u zich niet meer druk te maken over het verspillen van fruit; het kan gewoon omgevormd worden tot leer. Fruitleather Rotterdam ontwikkelt een nieuw, milieuvriendelijk maakproces dat afgedankt fruit omzet in duurzaam, leer-achtig materiaal. De mensen van Fruitleather Rotterdam zijn momenteel het materiaal verder aan het ontwikkelen zodat het sterk genoeg is om te gebruiken voor schoenen, handtassen en andere producten in de toekomst.

Fruitleather Rotterdam is een collectief van designers afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij werken multidisciplinair samen op het gebied van maatschappelijke onderwerpen. De presentatie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Bibliotheek Ligne en te bezichtigen op de 4e verdieping van 30 november t/m 11 december.

Gratis toegang

Bekijk hieronder de digitale flyer:

aan het zoeken...