Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Foto-expositie Liliane Fonds

5 t/m 30 november 2020

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Verhalen van Sempeta en Zohora

Deze kleine tentoonstelling vertelt de verhalen van Sempeta en Zohora. Zij zijn beiden geholpen door het Liliane Fonds. In fotopanelen wordt hun verhaal in beeld gebracht door fotografen Ronnie Dankelman en Monique Velzeboer.

Sempeta uit Kenia

Voor Sempeta is het antwoord op de vraag “Wat wil jij later worden?” duidelijk. Hij wil chirurg worden zodat hij kinderen die net als hij een handicap hebben kan helpen. Een krachtige jongen vol inspiratie. Op school werkt hij aan zijn toekomstdroom en wordt daar de directeur genoemd. Dát hij naar school kan is niet vanzelfsprekend. Wereldwijd gaan negen van de tien kinderen met een handicap niet naar school.

Ronnie Dankelman maakte de foto’s van Sempeta. Hij is freelance fotograaf en medewerker van het Liliane Fonds. Hij trok in Kenia drie dagen op met Sempeta.

Zohora uit Bangladesh

Zohora was in 2004 nog een onzeker meisje met een handicap. In 2015 is Zohora een heel ander persoon: een jonge vrouw met een gezicht dat met kundige operaties hersteld is, geholpen door het Liliane Fonds. Op dat moment is ze zwanger van haar eerste kind en maakt ze in haar eigen naaiatelier prachtige kleding van kleurrijke stoffen.

Oud-Olympisch kampioene shorttrack Monique Velzeboer zet zich in als ambassadeur van het Liliane Fonds en reist naar ontwikkelingslanden om daar kinderen met een beperking te fotograferen. Ze fotografeerde Zohora in 2004 en 2015.

Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. In samenwerking met lokale organisaties steunt het Liliane Fonds kinderen en jongeren met een handicap in dertig landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Samen maken ze kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Jaarlijks steunen ze ongeveer 90.000 kinderen in hun ontwikkeling.

Deze expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren.
N.B. De viewers die bij de tentoonstelling horen, worden i.v.m. de corona-maatregelen niet geplaatst.

————————————————————————————————————————-

Randprogramma

Bij de tentoonstelling wordt een gratis toegankelijk randprogramma aangeboden, verzorgd door het Liliane Fonds en de Stichting GIPS Spelen & Leren.

————————————————————————————————————————-

Leven met een handicap

Door de aangepaste Corona maatregelen gaat de voorlichtingsmiddag van Stichting GIPS op 11 november niet door.

Ook de middag met speel-leermaterialen van Stichting GIPS op 25 november gaat helaas niet door wegens het risico voor vrijwilligers van de Stichting.

Stichting GIPS S&L (Gehandicapten Informatie Project Scholen Spelen en Leren) werkt aan een juiste beeldvorming over en integratie van gehandicapten.

————————————————————————————————————————-

Het verhaal van Idriss

Vanmiddag vertelt Els van Doren van het Liliane Fonds aan de hand van twee poppen het verhaal van het jongetje Idriss en hoe hij gehandicapt raakte. Kinderen worden volop betrokken bij het verhaal. Hun reacties bepalen voor een groot deel het verdere verloop van deze speelse middag. Het programma is gericht op kinderen in de onderbouw-leeftijd (groep 1 en 2).

Woensdag 25 november om 14.00 uur >

Aanmelden via 088-5995620 of aan de balie leeswinkel

Wij verwelkomen je graag! Lees hier onze richtlijnen.

 

aan het zoeken...