Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Foto-expositie Lilianefonds over Zohora

2 december 2020 t/m 4 januari 2021

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Het verhaal van Zohora

Deze kleine foto-expositie vertelt het verhaal van Zohora. Zij is een van de kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen zijn. In fotopanelen wordt haar verhaal in beeld gebracht door fotograaf Monique Velzeboer.

Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. In samenwerking met lokale organisaties steunt het Liliane Fonds kinderen en jongeren met een handicap in dertig landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Samen maken ze kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Jaarlijks steunen ze ongeveer 90.000 kinderen in hun ontwikkeling.

Zohora uit Bangladesh

Zohora was in 2004 nog een onzeker meisje met een handicap. In 2015 is Zohora een heel ander persoon: een jonge vrouw met een gezicht dat met kundige operaties hersteld is, geholpen door het Liliane Fonds. Op dat moment is ze zwanger van haar eerste kind en maakt ze in haar eigen naaiatelier prachtige kleding van kleurrijke stoffen.

Oud-Olympisch kampioene shorttrack Monique Velzeboer zet zich in als ambassadeur van het Liliane Fonds en reist naar ontwikkelingslanden om daar kinderen met een beperking te fotograferen. Ze fotografeerde Zohora in 2004 en 2015.

Deze expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van bibliotheek Ligne.
N.B. De viewers die bij de tentoonstelling horen, worden i.v.m. de corona-maatregelen niet geplaatst.

aan het zoeken...