Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Fiep 100 jaar

Het werk van Fiep Westendorp

21 november t/m 10 december 2016

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Tentoonstelling en speciale Fiep bus

Het werk van illustratrice Fiep Westendorp is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren in Zaltbommel. Dat verdient een groots en bijzonder feest. Door heel Nederland worden activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd. Ook bij De Domijnen wordt aandacht besteedt aan Fiep Westendorp.

In bibliotheek Ligne is van 21 november tot en met 10 december een kleine compacte expositie te zien. De tentoonstelling is samengesteld door Museum Meermanno en de Fiep Westendorp Fundatie. In 10 panelen wordt het verhaal verteld van Fiep Westendorp als illustrator.

De tentoonstelling besteedt natuurlijk aandacht aan de bekende illustraties van onder andere Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Floddertje. Maar er is ook aandacht voor haar reclamewerk en vroeg illustratiewerk.

Daarnaast staat op zondag 4 december van 12 – 17 uur de speciale Fiep bus op de markt in Sittard. Op de benedenverdieping van dit rijdend kunstwerk kunnen de kinderen in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar boekjes te lezen, spelletjes te doen en te kleuren. Een bezoekje meer dan waard!

Gratis toegang

aan het zoeken...