Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Expositie: Kènjervastelaovesposter 2020

6 februari t/m 1 maart 2020

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Donderdag 6 februari t/m 1 maart 2020 is de expositie van de Kènjercarnavalsposter 2020 te zien in de hal van Ligne/Zuyd Hogeschool.

 

De Domijnen heeft in samenwerking met kunstenares Marij Heijligers voor de groepen 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Sittard-Geleen-Born wederom de Kènjervastelaovesposter wedstrijd georganiseerd. De leerlingen van de deelnemende klassen krijgen de kans om de ontwerper te worden van dé Kènjervastelaovesposter 2020 die gratis is af te halen bij de bibliotheekvestigingen van De Domijnen.

Ruim 500 leerlingen van 13 scholen in de regio Sittard-Geleen-Born hebben een prachtige poster gecreëerd. De deelnemende groepen kregen op school een gastles van kunstenares Marij Heijligers die de kinderen begeleidt bij het ontwerpen en maken van de posters. Iedere groep heeft zelf 3 posters geselecteerd die meedingen naar dé Kènjervastelaovesposter van 2020. De uiteindelijk 69 prachtige posters zijn te bezichtigen in deze expositie.

Op vrijdagmiddag heeft de vijfkoppige jury bestaande uit wethouder Jos Bessems, René Haustermans, Anita Hendrix, Hub Hamers en Meike Gevers de expositie van de 69 kleurige tekeningen bewonderd en een winnaar voor 2020 gekozen. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdagmiddag 14 februari. Op deze dag wordt de winnaar op school bezocht en op carnavaleske wijze gehuldigd.

Wethouder Jos Bessems zal de winnaar bekend maken. De winnende poster wordt in grote oplage gedrukt en is vanaf zaterdag 15 februari in de verschillende vestigingen van De Domijnen en natuurlijk ook op de locatie van de expositie in Ligne gratis verkrijgbaar.

Deelnemende scholen:
BS Sterrenrijk
BS Leyenbroek
Xaverius
OBS de Wissel
BS de Leeuwerik
SBO het Mozaiek
BS de Lemborgh
OBS de Blinker
BS Munstergeleen
BS Aan de Meule
OBS de Duizendpoot
BS Overhoven
BS de Hoefer

 

aan het zoeken...