Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Een creatief diender

Olieverfschilderijen en aquarellen van Hub. (Buck) Fonteijn

22 januari t/m 23 april 2017

Historie & Archeologie

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Aandacht voor talentvolle kunstenaars uit Sittards verleden

De afdeling Historie & Archeologie van Museum De Domijnen besteedt op gezette tijden aandacht aan talentvolle kunstenaars uit Sittards verleden. Velen zullen zich nog de exposities van Charles Tangelder, George Tielens, Frans van de Laar en Frans Timmers herinneren. In deze reeks wordt de komende periode de aandacht gevestigd op Fonteijn, geen kunstenaar van beroep, maar agent bij de gemeentepolitie. Anders dan de bovengenoemden was hij dan ook – op wat lessen van Tielens na – volledig autodidact. Wie zijn werk de eerste keer ziet, zal dit niet geloven.

In alle aspecten van het vak treedt hij als een professional naar voren. Hij schilderde in olieverf, maar aquarelleerde ook. Zijn oeuvre omvat alle gangbare genres van de schilderkunst, van portretten tot landschappen en stadsgezichten. Heel eigen zijn dan weer groepen in een landschappelijke setting: schutters aan een bosrand of een processie in het veld.

Bijzondere aanvulling: Paul Kusters, cartoonist, is leerling geweest van Hub Fonteijn en maakt speciaal voor deze tentoonstelling een olieverfschilderij. Ook zijn cartoons van hem te zien.

 

Creatieve workshop

Zelf aan de slag? Doe dan mee met de inspiratiefontein: een creatieve workshop rondom Hub Fonteijn.

aan het zoeken...