Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Ecovention Europe

art to transform ecologies, 1957-2017

3 september 2017 t/m 7 januari 2018

Hedendaagse Kunst

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Al in het midden van de jaren 50 van de vorige eeuw zijn er een aantal kunstenaars, die het belang inzien van een goede balans tussen planten, dieren, mensen en hun omgeving. Deze kunstenaars signaleren dat de ‘resources’ van Moeder Aarde niet onuitputtelijk zijn en gaan door middel van kunstzinnige, spraakmakende en innovatieve projecten aandacht vragen voor ecologie en duurzaamheid.

Deze ecoventions (samentrekking van ecology en inventions) zijn veelal cross-overs tussen verschillende disciplines (zoals social media, gemeenschapskunst, landschapsarchitectuur en technologie). Daarnaast worden diverse partijen bij de projecten betrokken, zoals wetenschappers, politici en andere belanghebbenden.

Nu, 60 jaar later, is er een unieke overzichtstentoonstelling van ecoventions te zien bij Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen. De expositie is een samenwerking tussen de curator van De Domijnen, Roel Arkesteijn en de Amerikaanse gastcurator Sue Spaid. Zij tonen in de expo het werk van meer dan 40 kunstenaars uit 13 landen, aangevuld met werken uit de collectie van De Domijnen. Alle kunstenaars en werken zijn geselecteerd omdat zij tot doel hebben de milieucrises in Europa te belichten of op te lossen.

Deelnemende kunstenaars zijn:
431art, Lara Almarcegui, Emanuela Ascari, Brandon Ballengée, Joseph Beuys, Brett Bloom, Jackie Brookner, Federica di Carlo, Paul Chaney, Rebecca Chesney, Czekalska + Golec, Søren Dahlgaard, Agnes Denes, Georg Dietzler, Ecole Mondiale, les Fujak, Gruppo 9999, Harrison Studio, Kinga Kielczyńska, AnneMarie Maes, Cecylia Malik, Daniela di Maro, Teresa Murak, N55, Nils Norman, Ooze, Jean-François Paquay, Ugo la Pietra, Marjetica Potrĉ, Moirika Reker, Robert Smithson, Debra Solomon, George Steinmann, Vera Thaens, Touchstones, Nicolás García Uriburu, Koen Vanmechelen, Hans de Vries en Lois Weinberger.

Naast de tentoonstelling in Ligne, vinden ook installaties en acties in de buitenruimte van Sittard-Geleen plaats, worden diverse lezingen en discussies georganiseerd én verschijnt er een catalogus over ecoventions in Europa in de afgelopen 60 jaar. Meer informatie over de diverse randactiviteiten vindt u in onze agenda.

Ook is er een educatief randprogramma voor kinderen rondom Ecovention. Klik hier voor meer informatie.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van:

BLG Fonds

Mondriaanfonds

 

 

 

 

 

aan het zoeken...