Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

De Salon Sittard-Geleen

Sittard, wat verbeeld jij je?

16 december 2018 t/m 27 januari 2019

Hedendaagse Kunst

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

De Salon Sittard-Geleen biedt tweejaarlijks een podium aan kunstenaars, die een binding hebben met Sittard-Geleen. Zij zijn in Sittard-Geleen geboren, hebben er gewoond/gewerkt of wonen en werken er nog steeds en hebben een bijzondere fascinatie voor Sittard-Geleen en haar verleden. Voor de tentoonstelling ontwikkelen de kunstenaars nieuw werk in diverse kunstdisciplines: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, ruimtelijk, film, video, animatie en internet.

Dit jaar viert De Salon dat Sittard 775 jaar stadsrechten heeft. Aan het einde van dit historische jaar blikt De Salon niet achteruit, maar vooruit. Met deze expositie is de Stichting De Salon nadrukkelijk op zoek naar toekomstvisioenen over Sittard.

Thema
Het thema is: Sittard wat verbeeld jij je? Aan de, door curator Joep Vossebeld, geselecteerde kunstenaars de uitdaging om deze prikkelende titel te vertalen naar beeldend werk.

Curator Joep Vossebeld: “Ter gelegenheid van dit 775-jarige jubileum selecteerde ik een elftal kunstenaars om werk te maken dat stad en inwoners in een nieuw daglicht stelt. Soms is de link met het lokale direct en helder, maar vaker gidsen de werken ons vanuit Sittard naar plekken en tijden ver buiten ons bereik: het oppervlak van de zon, de versteende wouden van het carboon en de visioenen van een gelovige non op de hoogvlaktes van Peru. Een tentoonstelling als verzameling van observaties, opgravingen en toekomstdromen, die hun bron hebben in alles wat de kunstenaars als kenmerkend voor Sittard ervoeren. Waarin grote gebaren en kleine details de bezoekers hopelijk zullen verrassen, verbazen, inspireren of troosten.” 

De kunstenaars
Chantal le Doux
Vanessa Mezzolla
Nathalie Brans
Laura van Eik
Lino Lithium
Eleni Kamma
Simone Schuffelen
Saskia Hendriks
Jens Brouwers
Jack Reubsaet
OTOMAX (collectief bestaande uit:)
Paul Devens
Nika Schmitt
Fran Hoebergen
Joep Hinssen
Mike Moonen

Meer info: www.salonsittard-geleen.nl

aan het zoeken...