Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Costumi Fantastico

23 mei t/m 10 juni 2019

Overige exposities

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Expositie met kostuums van Opera Zuid

Het is tijd om de prachtige en indrukwekkende kostuums van Opera Zuid in de schijnwerpers te zetten! Want het zou eeuwig zonde zijn om deze creatieve kunstwerken in de kast te laten staan. Vanaf 23 mei t/m 10 juni zijn in acht modezaken in Sittard (Bernhard Mode, Lincherie, Nouvo, Fee, Mooi, Sam en Sara, Bormans, Imago Mode) en in Schouwburg de Domijnen een aantal oogverblindende kostuums te bezichtigen.

Opera Zuid

Opera Zuid verlegt al meer dan vijfentwintig jaar de bakens in Zuid-Nederland met gepassioneerd en authentiek operatheater. En dit doet het gezelschap voor een zo breed mogelijk publiek: opera van en voor iedereen. Opera Zuid heeft de nostalgie van een kleurrijk, rondreizend circus maar koppelt dit aan een hedendaags gevoel voor passie. Droom met ze mee, bewonder het engagement en ervaar de vervoering.

Schouwburg De Domijnen

Schouwburg De Domijnen werkt vanaf begin af aan met veel plezier en passie samen met Opera Zuid en biedt al jarenlang een vaste podiumplek aan. Afgelopen jaren waren o.a. de schitterende voorstellingen Le Nozze di Figaro, Il Barberie di Siviglia, Werther, Un Ballo in Maschera en A Quiet Place te zien. Op 6 juni staat Opera Zuid met Fantasio in Schouwburg De Domijnen.

Fantasio – Komische opera in het kader van het Offenbach-jaar

De wereldpremière vond plaats op 18 januari 1872 in Opéra Comique in Parijs. Een opera waarvan de partituur bij een brand in de Opéra Comique van Parijs in 1887 in vlammen opging. Pas in 2000 werd deze opera, na een niet zo professionele poging tot revival eind jaren twintig van de vorige eeuw, op historisch verantwoorde manier gereconstrueerd. Fantasio vertelt het verhaal van een jonge student die ervan droomt zijn leven een andere wending te geven. De dood van de hofnar creëert een kans die Fantasio met beide handen grijpt. Hij bemachtigt de kleding van de nar en besluit zijn plaats in te nemen, in de hoop zo het hart te kunnen winnen van prinses Elsbeth. Het gearrangeerde huwelijk met de prins van Mantua, dat de vrede moet herstellen, wordt abrupt afgelast wanneer Fantasio de bruidegom moedwillig publiek belachelijk maakt. Uiteindelijk, na hilarische Offenbachiaanse persoonsverwisselingen en grappen, overwint de liefde en kan de vrede – ook zonder het huwelijk – worden bezegeld. Fantasio is een komische opera in drie akten en vier taferelen.

Win kaarten voor Fantasio

Haal de speciale flyer op bij De Domijnen of een van de deelnemende modezaken. Loop de route en verzamel de negen ontbrekende letters. Die kun je vinden in de etalages. Weet jij het raadsel op te lossen? Mail je antwoord naar communicatie@dedomijnen.nl. Hierdoor maak je kans op kaarten voor de opera Fantasio. Houd je e-mail in de gaten: winnaars krijgen bericht op 3 juni.

aan het zoeken...