Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
ben ik een dier

Ben ik een dier?

Identiteit en gedrag in bijzonder perspectief

11 juni t/m 20 augustus 2017

Hedendaagse Kunst

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

De relatie tussen mens en dier gespiegeld

Gastconservatoren Colette Olof en Joanna van der Zanden hebben met Ben ik een dier? een bijzondere groepsexpositie samengesteld. Hierin speelt het dierenrijk, al eeuwen een inspiratiebron voor beeldende kunstenaars, een spiegelende rol. De titel verwijst naar zowel onze eigen gedragingen en identiteit als mens als naar onze perceptie van niet-menselijke wezens.

De exposerende kunstenaars zijn: Greta Alfaro (SP), Melanie Bonajo (NL), Vanna Bowles (NO), Charlotte Dumas (NL), Mitsy Groenendijk (NL), Emily Kocken (NL), Niki Lindroth von Bahr (SW), Pinar & Viola (TR & NL), Trompette de la Mort (NL), Elin Magnusson (SW), Thomas Thwaites (UK), Christiaan Zwanikken (NL) en Radio René (NL).

De tentoonstelling laat zowel bestaand als nieuw werk zien: video’s, tekeningen, beelden, foto’s en filosofische audio intermezzo’s. De tentoonstelling biedt o.a. de Nederlandse première van de nieuwste animatiefilm van Niki Lindroth von Bahr The Burden en toont het eerste gedeelte van deel twee uit het drieluik Progress vs. Sunsets van Melanie Bonajo, een werk dat onlangs door De Domijnen is aangekocht. Verder is er een grote muurschildering te zien van Trompette de la Mort met fabelachtige dieren voor het museum, waar iedereen (ook niet bezoekers) zichzelf in kan laten portretteren als dier.

Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen zoals de ‘Museumkids-app‘ en een tekenwedstrijd.

Bij deze expo is een speciaal vervaardigd boekje verkrijgbaar met daarin de verhalen achter de kunstwerken voor € 2,50.

Beluister hier een kort interview met curator Colette Olof over de expositie.
Lees hier een recensie over de tentoonstelling door Metropolis M.

Foto header: Emily Kocken, Come-Go-Stay, 2015. Courtesy of C&H gallery en West Den Haag

mobndriaan fondsDeze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed.

aan het zoeken...