Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

3e pop-up expo: Waereldsjtadburgers

Portrette van Gelaense luuj

22 april t/m 24 juni 2018

Historie & Archeologie

Let op, deze expositie is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

27 portretten van bekende Geleendenaren vertellen het verhaal van Geleen als Waereldsjtad.

Het begrip uit de jaren ‘50 heeft Geleen te danken aan het feit dat er een boulevard werd aangelegd met moderne winkels zoals Schunck en V&D, er een gigantisch stadion werd gebouwd en hoogbouw verscheen. Ruud van Wersch verbeeldde deze droom in zijn gekende figuur Marly (zie tekening).

Alle 27 markante personen – waarvan er negen nog leven – hebben op sociaal, economisch of cultureel vlak bijgedragen aan het gezamenlijke verlangen van de gemeente.

De expositie Waereldsjtadburgers – portrette van Gelaense luuj bestaat uit drie verrassende onderdelen.

De negen bekende Geleendenaren werden in hun eigen omgeving gefotografeerd door Rob Oostwegel. Het verhaal van de 18 overledenen wordt verteld aan de hand van oude foto’s, documenten en voorwerpen. Bijzondere aandacht krijgen de kunstenaars van wie het werk destijds werd aangekocht in het kader van de BKR-regeling van de voormalige gemeente Geleen. Van hen worden er een 20-tal werken getoond.

In verband met renovatiewerkzaamheden is het Museum Historie & Archeologie aan de Kapittelstraat gesloten tot medio 2018. Maar je hoeft het natuurlijk niet helemaal te doen zonder tentoonstellingen Historie & Archeologie: we organiseren diverse pop-up expo’s op diverse locaties.

 

Locatie: Heemkundevereniging Geleen, Jupiterstraat 35 – Geleen

Openingstijden: maandag, woensdag & zaterdag: 14.00 – 17.00 zondag: 11.00 – 17.00

gratis toegang

Deze expositie is samen met Heemkundevereniging Geleen tot stand gekomen.

Een groepsbezoek organiseren voor jouw vereniging of vriendengroep met lekkere koffie en vla? Dat kan, meer info en reserveren via info@heemkunde-geleen.nl.

aan het zoeken...