Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Over serviceloket

Het Serviceloket Cultuurparticipatie

Het Serviceloket Cultuurparticipatie probeert instellingen, verenigingen en individuen met elkaar te verbinden. Een serviceloket waar de amateurkunstbeoefenaar, dicht bij huis, kan aankloppen met vragen en wensen.

Hoe schrijf ik een goed persbericht voor onze voorstelling? Waar en hoe kan ik subsidie aanvragen voor ons artistieke project? Of welke fondsen kan ik hiervoor aanschrijven? Onze theatergroep heeft een bestuur. Bestaan er voor hen ook workshops Besturen of Notuleren? Hoe schrijven wij een goed beleidsplan voor onze muziekvereniging. We willen graag met andere kunstverenigingen en/of artistieke personen een gezamenlijk optreden verzorgen. Met wie zouden wij dat kunnen doen?

De kunstgids van het Serviceloket Cultuurparticipatie bevat informatie voor en over culturele instellingen en verenigingen. Naast de kunstgids bieden wij een culturele agenda en vraag en aanbod rubriek voor de culturele en erfgoedsector.

Kunstgids

Hier leest u alles over amateurkunstverenigingen, -stichtingen, -groepen in de gemeente Sittard-Geleen. Per discipline verschijn een overzicht. Handig om contactgegevens of meer informatie op te zoeken en leuk om eens rond te snuffelen.

Meld uw vereniging aan voor vermelding onder ‘Kunstgids’ >

Erfgoed

Het Serviceloket Cultuurparticipatie is er ook voor iedereen de geïnteresseerd is in erfgoed en regionale geschiedenis. Het serviceloket wil samenwerking tussen de diverse verenigingen bevorderen, maar ook zichtbaar maken voor andere disciplines. Wat is er nou mooier dan een concert geven met een historisch sausje uit eigen streek.

Meld uw vereniging aan voor vermelding onder ‘Erfgoed’ >

Agenda

Als uw vereniging is aangemeld, kunt u uw activiteiten bekend maken in de cultuuragenda! Publiciteit voor uw activiteiten is essentieel. Het zorgt niet alleen voor een gevulde zaal, maar ook de bekendheid en het imago van uw vereniging is afhankelijk van uw zichtbaarheid in de regio. Denk daarbij ook aan de bereidheid van sponsors om in uw vereniging of activiteit te investeren of bijvoorbeeld de werving van nieuwe leden. In de cultuuragenda staat een overzicht van concerten, optredens, uitvoeringen en andere activiteiten voor en door amateurkunstbeoefenaars en -verenigingen uit Sittard-Geleen.

Vraag & aanbod

Op zoek naar een trompet, een zanger voor uw band, een dirigent voor uw koor? Wilt u uw oude gitaar kwijt, bent u een begeleidingsorkest, of verkoopt uw vereniging oude uniformen? Plaats het gratis bij Vraag & Aanbod.

Plaats zelf een nieuwe oproep >

NB: Commerciële activiteiten niet toegestaan.

aan het zoeken...