Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Tekstverslaafd?…….. Nooit van gehoord!

publicatiedatum:
donderdag 9 februari

Open Podium Tekstverslaafd???  Nooit van gehoord!

Wat is tekstverslaafd?

Tekstverslaafd is een nieuwe activiteit die donderdag 26 januari zijn eerste editie beleefde in Poppodium VOLT (cafégedeelte).

Al geruime tijd waren wij op zoek naar een opvolger voor onze ‘Avond van de poëzie’, die in 2019 zijn laatste levenslicht zag. Een activiteit waarin Tekst centraal staat en gericht is op vooral jongeren.

Ergens in november kwamen wij in contact met de jonge dichter Drik Heffels uit Born, die in Sittard-Geleen graag een nieuw platform in het leven wilde roepen  op het gebied van taal.

In het eerste gesprek met Drik was er meteen een klik en ontstond het idee een open podium voor taalgeïnteresseerden te gaan organiseren samen met de Bibliotheek en het Serviceloket Cultuurparticipatie.

De stimuleringsregeling Impuls Jongeren Cultuur vanuit de gemeente Sittard-Geleen zorgde er tevens voor dat wij voortvarend aan de slag konden gaan met het uitwerken van de eerste ideeën en TEKSTVERSLAAFD was geboren.

Wanneer? Tegelijkertijd met de start van de week van de poëzie op donderdag 26 januari.

Een sprong in het diepe en totaal niet wetende wat wij de eerste editie konden verwachten zagen wij het aantal vooraanmeldingen van zowel bezoekers en artiesten met rasse schreden stijgen. De koppeling van diverse netwerken en sociale media deden hun werk.

O.a. in onze oproep vooraf: Tekstverslaafd is een open podium voor iedereen die zich, in welke vorm dan ook, met taal bezighoudt. Iedereen krijgt een podium, een plek om talent te delen met de buitenwereld. Of je nu gedichten schrijft, rijmend of niet-rijmend, korte verhalen, proza, spoken word, liedjes, hiphop of elke andere vorm van taal: vind elkaar in gemeenschappelijke liefde voor taal en tekst.

Inmiddels mogen wij terugkijken op een meer dan geslaagde avond met een naar schatting tussen de 80 en 90 bezoekers waaronder een twintigtal tekstverslaafden van alle leeftijden die het podium pakten, met en zonder gitaar. Het resulteerde in een divers aanbod optredens van verassend hoog niveau. Veel lovende woorden waren het gevolg en de smaak naar meer (bijgaand een kleine foto impressie).

De volgende edities staan op de agenda voor 30 mrt, 25 mei, 28 sept en 30 nov.

Binnenkort presenteren wij het beeldmerk van TEKSTVERSLAAFD op posters en boekenleggers.

Daarna kan niemand meer zeggen TEKSTVERSLAAFD? …….nooit van gehoord!

Dank aan Drik en Poppodium VOLT!

Coen Aarts, projectleider

Serviceloket Cultuurparticipatie

eerdere berichten
aan het zoeken...