Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten
Ga terug naar het overzicht

Theaterconcert “De Goddelijke Komedie”

3 juni 2017

Het 16e theaterconcert van harmonie St. Joseph uit Sittard staat onder leiding van Björn Bus. Sinds februari 2005 is Björn Bus dirigent bij harmonie Sint Joseph, alias de Paek.

Dit jaar is het thema “De Goddelijke Komedie (La Divina Commedia)” van de Florentijnse dichter Dante Alighieri. Dante beschrijft in de Komedie zijn ingebeelde reis door de drie rijken van het hiernamaals: door de Hel (Inferno), over de Louteringsberg (Purgatorio) naar het Paradijs (Paradiso).

Via beeldprojecties wordt u meegezogen in de denkbeelden van Dante en waant u zich het ene moment in de Hel en het andere moment op de Louteringsberg (het vagevuur) om tenslotte als apotheose te belanden in de Hemel.

Ter ondersteuning van de muziek tekent Colette Dedyn de verhaallijn uit in zand op een glasplaat die zij uitbeeldt als live-act op het podium. Door de combinatie van geluid en beeld wordt uw voorstellingsvermogen als het ware naar een hoger niveau getild.

Wim Steinbusch verzorgt de presentatie. Dit jaar zal zijn rol bijzonder zijn door de interactie met u als luisteraar. Naast de aankondiging van muziekstukken vervult hij namelijk ook de rol van verteller van het verhaal.

Evelyne Fraats (2000) zal als winnaar van de Paek-baeker 2017 tijdens het theaterconcert als solist optreden.

Interesse? Kaarten kunnen besteld worden via e-mail: theaterconcert@ziggo.nl

www.sintjoep.nl

Schouwburg De Domijnen
20:00
€ 20,00

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...