Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten
Ga terug naar het overzicht

Gouwe Hendjes

22 maart 2019 t/m 23 maart 2019

Tragikomedie over liefde en dood
“Gouwe Hendjes” is een tragikomedie over het belang van liefde en over de dood. Een komisch stuk met zeker ook diepzinnige momenten. Een mooie avond uit, een avond met een lach en een traan.

De zakenman Louis heeft ‘Gouwe hendjes’, het gaat hem voor de wind. Alles wat Louis aanraakt verandert in goud. Louis heeft een neus voor wat vrouwen denken, voelen en mooi vinden. Hiermee is hij rijk geworden, want zijn geurlijn, sport-bh’s en serreplanten vinden gretig aftrek bij de dames.

Hij houdt zielsveel van Emma, zijn tweede vrouw en grote liefde. Maar die gouwe handjes kunnen niet voorkomen dat Emma aan kanker overlijdt. Op haar sterfbed laat ze Louis beloven dat hij weer gelukkig gaat worden en een nieuwe vrouw gaat zoeken. Louis mist de humor en de liefde van Emma, eigenlijk heeft hij wel genoeg van het leven. Wanneer een half jaar na het overlijden van Emma heel toevallig een mooie jonge vrouw bij Louis aanbelt, komt zijn levenslust terug. Die belofte van nieuw geluk aan Emma is zo gek nog niet, vindt Louis.

Niet iedereen is daar blij mee… De vrouwen in zijn omgeving trachten invloed uit te oefenen op hoe Louis zijn nieuwe leven vorm moet geven en vooral met wie! Zijn dochter, zijn schoonzuster en de werkster, allemaal bemoeien ze zich met het geluk van Louis.

Met:
Jan van Daal – Louis
Ingrid Gruisen – zijn vrouw Emma
Sonja Dirix – schoonzus Charlotte
Bauke Notten – dochter Alice
Mariena Slagboom – werkster Suze
Nicole Schurgers – callgirl Claire

Regie
Nicole Schurgers

Het stuk Gouwe Handjes is geschreven door Haye van der Heyden, speciaal voor John Kraaykamp.
De schrijver ontving hiervoor de Visser Neerlandiaprijs voor toneel.

Het Limburgs Toneel Sittard speelt ‘Gouwe Hendjes’ op vrijdag 22 maart, zaterdag 23 maart, vrijdag 5 en zaterdag 6 april om 20.00 uur. Op zondag 24 maart en zondag 7 april zijn de matinee voorstellingen om 14.30 uur. De voorstellingen worden gespeeld in Theater Land van Gulick, Engelenkampstraat 25 in Sittard.

Theater Land van Gulick
20:00
12,50

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...