Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
Ga terug naar het overzicht

Geleen On Stage

25 juni 2021 t/m 27 juni 2021

De derde editie van Geleen On Stage gaat digitaal.

Op vrijdag 25 juni, zaterdag 26 juni en zondag 27 juni zal streekomroep Bie Ós en De Domijnen elke dag een uitzending verzorgen van het Locatie Theater Festival ‘Geleen On Stage’.

Ook dit keer worden er toneelvoorstellingen gemaakt op bijzondere locaties in Geleen door jonge theatermakers uit de regio.

Beschrijf mij

Maker: Fee Maassen

Spelers: Helena Helwig en Theike Notten

Coach: Rufus Hegeman

Locatie: Sint Janskluis Geleen

Ik ben Fee Maassen, 16 jaar en heb ontzettende voorliefde voor toneel. Ik zit al 4 jaar op theaterschool Kumulus en heb ernaast vaak samenwerkingsprojecten met scholen/ opleidingen gedaan. Ik zag dit project langskomen en vond het zo ontzettend gaaf. Ik schrijf vaak monologen en concepten maar heb nooit de kans gekregen om deze echt op de planken te zetten. Geleen on stage biedt mij nu deze kans.                                                                                                                                            Beschrijf mij gaat over een alles beslissende gebeurtenis waarbij twee jonge personen elkaar tegemoetkomen. Ze hebben geen besef van elkaar of van de omgeving. Ze laten zich meewaaien met de situatie en filosoferen over hun vorige levensjaren. Ze ontmoetten elkaar in de tegenwoordige tijd en proberen erachter te komen waarom zij elkaar hebben ontmoet. Ze reflecteren op hun leven en steeds meer puzzelstukjes vallen ineen.

Nablijven

Maker: Maya de Weerdt

Speler: Maya de Weerdt

Coach: Sebas van der Donk

Locatie: Graaf Huyn College

Mijn naam is Maya (18) en ik woon in Maastricht. Ik heb dit jaar een tussenjaar dat voor mij in het teken staat van theater. Ik schrijf veel, werk aan voorstellingen en participeer aan theater/film-gerichte projecten. Komend start ik aan een toneelopleiding om mij verder te ontwikkelen als theatermaker.                                                                                              Nablijven gaat over de achttienjarige puber Bo die zich voor de zoveelste keer in het nablijflokaal op school bevindt. Het is weekend, maar toch had ze op dit moment nergens liever willen zijn dan daar. Wat ze gedaan heeft is onduidelijk, maar ze zit hoe dan ook in de knoop met zichzelf en haar levensfase. Het liefst blijft ze voor altijd klein, maar ze begrijpt dat de puberteit erop zit en dat ze nu toch echt het nablijflokaal zal moeten verlaten.

Thuis Thuis

Maker: Mayke Roels i.s.m. Het Laagland

Spelers: Sandra Jzaire & Rebecca Schoolmeesters

Coach: Inèz Derksen

Locatie: Vanuit een woonkamer in Geleen Zuid

Theatermaker Mayke Roels onderzoekt samen met een nog onbekende wijkbewoner uit Geleen-Zuid wat ‘thuis’ is? Iedereen heeft een thuis maar voor ieder betekent dit iets anders.
Theatergezelschap Het Laagland resideert sinds vorige zomer in de wijk Geleen-Zuid waar zij samen met wijkbewoners ontmoeten, spelen en maken. Neem een uniek kijkje in een woonkamer en ontdek zelf wat voor jou thuis betekent!

Gradwanderung – klimaatverandering

De geschiedenis van de mensheid aan de hand van het voorbeeld van de gewone kreeft

Maker: Julia Lauter

Ook aan de twee eerdere edities van Geleen on stage in 2016 en 2018 heeft de theaterschool uit Böblingen deelgenomen. Ook deze editie wilden zij weer heel graag onderdeel zijn van Geleen on stage. Böblingen is van oudsher een partnerstad van Geleen waardoor de relatie met Geleen on stage is ontstaan.

De klimaatverandering, een actueel thema waar wij allen nu en in de toekomst steeds meer mee geconfronteerd zal worden is het onderwerp van hun theaterstuk getiteld Gradwanderung. Stelt u het zich eens voor een kreeft te zijn en te worden gekookt?

Laat u verassen door een spannende bijdrage van de DAT Kunstschüle uit Böblingen.

De voorstelling wordt Nederlands ondertiteld.

Uitzending door streekomroep Bie Ós en De Domijnen

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...